Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Να ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας ο Μητσοτάκης – Να επεκτείνει στα 12 ν.μ. τα χωρικά ύδατα

Κατρούγκαλος: Να ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας ο Μητσοτάκης – Να επεκτείνει στα 12 ν.μ. τα χωρικά ύδατα
Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα, να σταλεί ένα σαφές μήνυμα μη ανοχής περαιτέρω προκλήσεων είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Να ζητήσει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία καλεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης.
Σε δηλώσεις του και κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από τον υπ.Εξωτερικών Ν. Δένδια για τις τουρκικές προκλήσεις ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως «δεν είναι η ώρα των λόγων πια, είναι η ώρα των έργων».
«Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα και πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα μη ανοχής περαιτέρω τετελεσμένων ή προκλήσεων», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, και αναφέρθηκε στο περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε χθες τον υπουργό Εξωτερικών από τη Βαγδάτη στην Αθήνα.
«Έθεσα εκ νέου το ζήτημα σήμερα ο πρωθυπουργός να διεκδικήσει και να πετύχει κυρώσεις, στόχο που ο ίδιος είχε θέσει στον εαυτό του για το προηγούμενο ήδη Συμβούλιο και την ανάγκη να προχωρήσουμε στην επέκταση των χωρικών υδάτων άμεσα νότια και ανατολικά της Κρήτης, προοπτικά νότια Κάσου, Καρπάθου, Ρόδου και στο συγκρότημα Καστελορίζου ξεκινώντας με τα αυτονόητα στις περιοχές αυτές με το κλείσιμο των κόλπων και των γραμμών βάσης.
Τώρα είναι η ώρα της εθνικής προσπάθειας, η οποία πρέπει να γίνει στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι στο κενό στρατηγικής χωρίς πυξίδα» επεσήμανε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης