Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υποβάθμισε σε neutral τις τεχνολογικές μετοχές η Goldman Sachs - Πέφτει ο Nasdaq

Υποβάθμισε σε neutral τις τεχνολογικές μετοχές η Goldman Sachs - Πέφτει ο Nasdaq
Σε «neutral» από «overweight» υποβάθμισε τη σύσταση της για τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs
Σε «neutral» από «overweight» υποβάθμισε τη σύσταση της για τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Μάλιστα, στον απόηχο αυτής της υποβάθμισης ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq του αμερικανικού χρηματιστηρίου σημειώνει πτώση.
Ειδικότερα, ο οίκος επισημαίνει πως «αναβαθμίζουμε τη σύστασή μας για τις τράπεζες και τα αυτοκίνητα σε Overweight από Neutral και υποβαθμίζουμε τη σύστασή μας σε Neutral από Overweight για την τεχνολογία, όπως και για τον κλάδο των ποτών, των τροφίμων και του καπνού.
Επίσης, αποσύρουμε τη σύσταση Long για την Ψηφιακή Οικονομία.
Δίνουμε, αντ’ αυτού, σύσταση Long για χαρτοφυλάκιο αποκατάσταση που έχουμε συνθέσει έναντι του SXXP.
Ίδια σύσταση κάνουμε και για τον κλάδο των υποδομών».

Η λογική πίσω από την υποβάθμιση είναι κοινό μυστικό.
Παρόμοια κίνηση είχε κάνει η Bank of America πριν από δύο εβδομάδες, όταν η επικεφαλής της BofA, Savita Subramanian, δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αγοράσετε value stocks».
Σε αυτό το πλαίσιο, η έκθεση της Goldman, που επιγράφεται «Time for Value» και την οποία σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, σε αδρές γραμμές αναφέρει τα εξής:
«Ένα από τα πιο ανθεκτικά χαρακτηριστικά της περιόδου μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση ήταν η υπεραπόδοση της «ανάπτυξης» έναντι της «αξίας».
Υπήρξαν εξαιρέσεις, αλλά αυτές ήταν γενικά βραχύβιες».

Οι παράγοντες αυτής της μακροπρόθεσμης τάσης είναι κατανοητοί (χαμηλοί ρυθμοί, χαμηλός πληθωρισμός και ασθενής οικονομική ανάπτυξη).

Αυτοί οι παράγοντες παραμένουν ως επί το πλείστον σε ισχύ.
Η τάση εξακολουθεί να ευνοεί την ανάπτυξη ή τις αμυντικές μετοχές.

Όμως, τους επόμενους μήνες η Goldman Sachs αναμένει κάποιες πολιτικές και οικονομικές «μετατοπίσεις» που θα υποστηρίξουν μια προσωρινή αλλαγή.
Αυτές οι «μετατοπίσεις» μπορεί να είναι αρκετά μεγάλες.
Σημειώθηκαν 15 σε κυκλικές μετοχές από το σύνολο των αμυντικών μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση οι οποίες διήρκεσαν κατά μέσο όρο 4 μήνες και προσέφεραν υπεραπόδοση 15%.
Οι value stocks έχουν επίσης υψηλή απόδοση κατά τη διάρκεια αυτών των αλλαγών - αν και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αυτές οι μετατοπίσεις συνήθως συμβαίνουν όταν τα BYs αυξάνονται και η οικονομία μεγεθύνεται.


Παρότι υπάρχει αβεβαιότητα, οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs αναμένουν ότι η FDA θα εγκρίνει τουλάχιστον ένα εμβόλιο φέτος και ότι πολλοί πολίτες των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών πληθυσμών θα εμβολιαστούν έως το τέλος του β’ και του γ’ τριμήνου του 2021.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης