Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (Γαλλία): Θα επανέλθουμε αύριο (16/10) στο θέμα της Τουρκίας

Macron (Γαλλία): Θα επανέλθουμε αύριο (16/10) στο θέμα της Τουρκίας
Τη δεύτερη ημέρα της Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί η τουρκική προκλητικότητα
Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα επανέλθουν αύριο 16.10.2020 στο ζήτημα της Τουρκίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
«Αύριο το πρωί θα συζητήσουμε θέματα εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε ο Γαλλος πρόεδρος και υπογράμμισε:
«Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε και στο θέμα της Τουρκίας και στην αντιπαράθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Δεν θέλω να προεξοφλήσω το αποτέλεσμα, αλλά οι αυριανές συζητήσεις θα αντανακλούν τις απαιτήσεις μας υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων», σημείωσε ο Ε. Macron.

Η ... διστακτική ΕΕ απέναντι στον Erdogan
Η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο:
το Oruc Reis επέστρεψε για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία άνοιξε τα Βαρώσια, ενώ οι τουρκικές αρχές ανάγκασαν το αεροσκάφος όπου επέβαινε ο Νίκος Δένδιας να κάνει κύκλους επί 20 λεπτά διότι δεν του επέτρεπαν να περάσει από τον FIR της Άγκυρας.
Παρ' όλα αυτά, η ΕΕ με επικεφαλής τη Γερμανία εμφανίζεται... αρνητική όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων.
Πολιτική που όπως αποδεικνύεται αφήνει πολλά περιθώρια... κινήσεων στον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, Γαλλία και Γερμανία δίνουν επιπλέον χρόνο στον Erdogan για να... αποφασίσει πως θα κινηθεί...
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Heiko Maas:
«Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν υπάρξει πρόοδος σε μια εβδομάδα και μετά θα δούμε ποια στάση θα πρέπει να υιοθετηθεί από την ΕΕ».
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι σε μια εβδομάδα, δηλ. στις 22 Οκτωβρίου 2020, λήγει και η τουρκική NAVTEX για τις έρευνες του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Όπως προκύπτει, λοιπόν, Γαλλία και Γερμανία δίνουν χρόνο στον Erdogan να ολοκληρώσει τις έρευνες που έχει εξαγγείλει και απλά τον «προειδοποιούν» να μην ανανεώσει την τρέχουσα NAVTEX...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης