Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και το Μαρόκο στο μπλοκ των χωρών που μποϊκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα

Και το Μαρόκο στο μπλοκ των χωρών που μποϊκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα


Eμπορικό πόλεμο στην Τουρκία κήρυξε το Μαρόκο
Περιορισμούς στα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Τουρκία για περίοδο πέντε ετών επέβαλε η κυβέρνηση του Μαρόκου.
Επίσης, επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις τουρκικές αλυσίδες καταστημάτων, ενώ προειδοποίησε ότι θα τις κλείσει εάν δεν συμμορφωθούν με μέτρα που στοχεύουν στην προώθηση της μαροκινής βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι δασμοί στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που φέρουν τουρκικές σφραγίδες θα αυξηθούν κατά 90%.
Η συμφωνία ορίζει επίσης ότι η μαροκινή πλευρά δεν θα επιβάλει άλλους δασμούς στις εισαγωγές τουρκικής προέλευσης, εκτός από αυτούς που καλύπτονται από τα άρθρα 18 και 19 της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.
Το μαροκινό υπουργείο εμπορίου ζήτησε επίσης από την τουρκική αλυσίδα καταστημάτων BIM, η οποία πωλεί τουρκικά προϊόντα, το 50% των εμπορευμάτων της να έχουν προέλευση το Μαρόκο.
Ο Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου, Πράσινης και Ψηφιακής Οικονομίας του Μαρόκου Hafid El Alami ανακοίνωσε στις αρχές του τρέχοντος έτους ότι το Μαρόκο είχε έλλειμμα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία.
Αναγνώρισε ότι το υπουργείο του πολεμά τις εταιρείες που θέλουν να πλημμυρίσουν τη μαροκινή αγορά με τουρκικά προϊόντα και ότι υπάρχει πρόβλημα στον μαροκινό κλωστοϋφαντουργικό τομέα που προκαλείται από την Τουρκία.

To μπλοκ των αραβικών χωρών που μποϊκοτάρουν την Τουρκία

Η Σαουδική Αραβία εξανάγκασε επιχειρηματίες να κόψουν κάθε δεσμό με την Τουρκία.
Οι Τούρκοι εξαγωγείς αντιμετώπισαν δυσκολίες και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς τηρούν μια ανεπίσημη πολιτική μη εισαγωγής ως προς τα τουρκικά προϊόντα, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.
Αυτές οι δυσκολίες έχουν εξαπλωθεί στη Βόρεια Αφρική.
Το 2019, η Αλγερία εισήγαγε 1,86 δισεκατομμύρια δολάρια σε τουρκικά αγαθά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης