Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Χρηματοδοτείται με 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο για την ένταξή του στο πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Χρηματοδοτείται με 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο για την ένταξή του στο πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων
Νέα εποχή στη διαχείριση βιοαποβλήτων στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
Την ένταξή του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων» του προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», εξασφάλισε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, γεγονός που σηματοδοτεί τη χρηματοδότηση του δήμου με περίπου 1.200.000 ευρώ για την ανακύκλωση πάνω από 4.500 τόνων βιοποβλήτων το χρόνο.
Συγκεκριμένα η δράση περιλαμβάνει:
- Αγορά και διανομή 800 μονάδων οικιακής κομποστοποίησης (κήπων) για την εξυπηρέτηση δημοτών που διαθέτουν κατάλληλο χώρο.
- Αγορά και εγκατάσταση στις γειτονιές 20.000 κάδων βιοαποβλήτων των 10L, καθώς και 1.200 κάδων των 240L.
- Αγορά και διανομή στα σπίτια 1.000.000 ειδικών σάκων για τη συλλογή και διαχωρισμό των βιοαποβλήτων στην πηγή.
- Αγορά δύο απορριμματοφόρων οχημάτων για τη συλλογή και μεταφορά των βιοαποβλήτων, τα οποία θα φέρουν και μηχανισμό πλύσης των κάδων.
- Αγορά ενός μηχανήματος επιτόπιας κομποστοποίηση βιοαποβλήτων, χωρητικότητας 400 λίτρων οργανικών απορριμμάτων ανά ημέρα λειτουργίας.
Σύντομα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα ενεργειών, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη συμμετοχή των δημοτών στο πρόγραμμα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης