Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Twitter αναγκάστηκε να «ξεκλειδώσει» το λογαριασμό του Trump

To Twitter αναγκάστηκε να «ξεκλειδώσει» το λογαριασμό του Trump
To μέσο κοινωνικής δικτύωσης άλλαξε στάση μετά την απειλή για την ανάληψη νομικής δράσης
Σε άτακτη υποχώρηση οδηγήθηκε το Twitter το οποίο αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει ρκ νέου το λογαριασμό του Donald Trump μετά τις απειλές για τη λήψη νομικών μέτρων.
Ο λογαριασμός της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter «ξεκλειδώθηκε» την Πέμπτη (15/10) μετά την προσωρινή περιορισμό του από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας του ότι ένα βίντεο σχετικά με τον γιο του προεδρικού υποψηφίου Joe Βiden παραβίασε τους κανόνες του , σύμφωνα με το Reuters.
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό @TeamTrump αναφέρεται σε ένα δημοσίευμα της New York Post από την Τετάρτη (14/10) που περιείχε λεπτομέρειες για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter Biden με μια ουκρανική εταιρεία ενέργειας και ότι ο πρώην αντιπρόεδρος είχε συναντηθεί με έναν σύμβουλο της εν λόγω εταιρείας.
Ο λογαριασμός της εκστρατείας Trump, με 2,2 εκατομμύρια οπαδούς, σε ένα νέο tweet ανακοίνωσε ότι «δημοσιεύει ξανά το βίντεο που το Twitter δεν θέλει να παρακολουθήσετε».
Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Biden Andriew Betts δήλωσε ότι οι επιτροπές της Γερουσίας υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών έχουν προηγουμένως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Biden δεν εμπλέκεται σε υποθέσεις που αφορούν ποινικά αδικήματα που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία.
Το Twitter είπε νωρίτερα ότι το βίντεο παραβίασε τους κανόνες του για το ιδιωτικό απόρρητο, προσθέτοντας ότι ο λογαριασμός μπορεί να διαγράψει την εν λόγω ανάρτηση για να συνεχίσει το tweet.
«Η υπόθεση θα καταλήξει στην υποβολή μιας αστικής αγωγής με την οποία θα διεκδικείται αποζημίωση. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να συμβούν που είναι πολύ σοβαρά που θα προτιμούσα να μη συμβεί, αλλά μάλλον θα έπρεπε», είπε ο Trump, όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του Twitter.
Το Twitter ανέφερε την Τετάρτη (14/10) ότι το ρεπορτάζ της Post παραβίασε την πολιτική για περιεχόμενο που λαμβάνεται με παράνομα μέσα και περιέχει ιδιωτικές πληροφορίες ή εμπορικά μυστικά ή θέτει σε κίνδυνο σωματική ακεραιότητα ανθρώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης