Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden κατά Trump: Δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό – Πανικοβλήθηκε

Biden κατά Trump: Δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό – Πανικοβλήθηκε
Τηλεοπτική αναμέτρηση… σε διαφορετικές οθόνες και σε διαφορετικούς σταθμούς
Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump εξαπέλυσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα Joe Biden με κύριο αντικείμενο την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.
«Τι έχει κάνει;
Τίποτα.
Συνεχίζει πάντα να μη φοράει μάσκα» είπε ο Biden μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και απαντώντας σε ερωτήσεις ψηφοφόρων κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του σε κλειστό χώρο στην Φιλαδέλφεια που αναμεταδιδόταν απευθείας, την ώρα που ο Trump μιλούσε σε ψηφοφόρους του σε εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο στο Μαιάμι που αναμεταδιδόταν απευθείας από το NBC.
Επί της ουσίας επρόκειτο για μια έμμεση αναμέτρηση στο λεγόμενο prime-time της αμερικανικής τηλεόρασης, δηλαδή την ώρα της υψηλής τηλεθέασης.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, η ιδιότυπη αυτή αναμέτρηση, η οποία έγινε αντί του δεύτερου debate, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
«Μας είπε πως δεν αποκάλυψε σε κανέναν τίποτε διότι φοβόταν πως οι Αμερικανοί θα πανικοβάλλονταν.
Οι Αμερικανοί δεν πανικοβάλλονται.
Αυτός πανικοβλήθηκε» υποστήριξε ο Biden.
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον εαυτό του και τη στάση που τήρησε απέναντι στην πανδημία, αναφερόμενος και στην εκδήλωση στο Rose Garden στον Λευκό Οίκο κατά τη παρουσίαση της υποψήφιας του για τη θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Στην εκδήλωση αυτή κατά πάσα πιθανότητα μολύνθηκε από κορωνοϊό ο Trump, η σύζυγος του Melania και πολλοί αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο, μια και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δεν φόραγαν μάσκες ενώ δεν τηρούνταν κανένα προληπτικό μέτρο.
«Είμαι πρόεδρος — πρέπει να βλέπω κόσμο, δεν μπορώ να κλειστώ σε κανένα υπόγειο» τόνισε ο Trump, ο οποίος διατήρησε τους επιθετικούς τόνους απέναντι στον Biden.
Μάλιστα ο Trump υποστήριξε ότι έχει ακούσει διάφορες ιστορίες για το εάν είναι αποτελεσματικές οι μάσκες, αν και υπογράμμισε ότι οι ειδικοί της δημόσιας υγείας έχουν πει ότι το να την φοράς είναι το κλειδί για να σταματήσει η διασπορά του ιού.
Ανάμεσα σε άλλα ο Trump δεν διέψευσε πρόσφατο δημοσίευμα των Times ότι τον πρώτο χρόνο της θητείας του στον Λευκό Οίκο πλήρωσε μόλις 750 δολάρια φόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης