Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιάννα Τζίκα: Γίνονται κινήσεις για επέκταση στο εξωτερικό

tags :
Γιάννα Τζίκα: Γίνονται κινήσεις για επέκταση στο εξωτερικό
Το 99% της δραστηριότητας της εταιρείας κατευθύνεται στα σούπερ μάρκετ
Για το επενδυτικό πλάνο, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου (ΚΟΝΒΑ), που προβλέπει τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της μονάδας της, αλλά και τον εκσυγχρονισμό μηχανημάτων με στόχο τη βέλτιστη παραγωγή, μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η Γιάννα Τζίκα, διευθύνουσα σύμβουλος της ελληνικής οικογενειακής εταιρείας που έχει συνδέσει άρρηκτα την επωνυμία της με το brand «Trata».
«Είμαστε μια πολύ σύγχρονη βιομηχανία της Ευρώπης. Έχουμε παραγωγική δυνατότητα 80 τόνους ψαριών την ημέρα. Οι πωλήσεις μας είναι 25-30 εκατ. πια τον χρόνο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Γιάννα Τζίκα, η οποία εκπροσωπεί την τρίτη γενιά της οικογένειας.
«Το 99% της δραστηριότητάς μας κατευθύνεται στα σούπερ μάρκετ. Οι εξαγωγές μας είναι το 15% του συνολικού μας τζίρου. Η βάση μας είναι στην Ελλάδα, παρ’ όλ’ αυτά γίνονται πολλές κινήσεις φυσικά για το εξωτερικό. Τα προϊόντα μας έχουν μεγάλο ανταγωνισμό στο εξωτερικό. Το 15% το έχουμε κερδίσει με βάση τον καπνιστό τόνο που έχουμε λανσάρει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη κατά βάση, στην Αίγυπτο και στον Καναδά. Πρόκειται για ένα προϊόν καινοτόμο που δεν παράγεται πουθενά αλλού στον κόσμο, οπότε έχουμε και τη μοναδικότητα», προσθέτει η CEO της εταιρείας που μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87676

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης