Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά το sell off - Ο DAX στο +1%, στο +0,3% τα futures της Wall

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά το sell off - Ο DAX στο +1%, στο +0,3% τα futures της Wall
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί
(upd) Ανακάμπτουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης μετά τις χθεσινές ισχυρές απώλειες, ωστόσο το κλίμα παραμένει αδύναμο.
Η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η επαναφορά των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και το Brexit, ενισχύουν την αβεβαιότητα στις αγορές διεθνώς.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο +1% στις 12.833 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 1,5% στις 5.917 μονάδες, παρά το νέο ναυάγιο στις διαπραηματεύσεις ΕΕ - Βρετανίας για το Brexit.
Στις 4.906 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 1,5%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,25% στις 19.117 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει οριακή μεταβολή -0,03% στις 6.815 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται 0,3%.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 27,17  μονάδες.
Την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να διαγράφει όλα τα κέρδη του Οκτωβρίου και να σημειώνει τις υψηλότερες απώλειες από τις 21 Σεπτεμβρίου.
Σήμερα ο δείκτης ενισχύεται κατά 0,8%.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Daimler σημειώνει άλμα 4,2%, καθώς τα κέρδη γ΄τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ η Volvo ενισχύεται +1,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.
Η εταιρεία ειδών πολυτελείας LVMH καταγράφει ράλι 6,8%, καθώς ανακοίνωσε ισχυρή ανάπτυξη στα μεγαλύτερα brabds του ομίλου στο γ΄τρίμηνο.

Πτώση στο πετρέλαιο, ανησυχία για τη ζήτηση

Η ανησυχία για τη ζήτηση καθώς οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, οδηγούν στην πτώση τις τιμές του πετρελαίου.
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,4% στα 40,8 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει πτώση 0,5% στα 42,94 δολ. το βαρέλι.

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας


Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι αγορές της Ασίας εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και ενώ παραμένει η αβεβαιότητα για τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, παρά τη νέα πρόταση του Donald Trump για αύξηση του πακέτου.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,1% στις 3.321 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,4% στις 23.410 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 0,86%, στις 1.617,69 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχυόταν 1% στις 24.3904 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωνε οριακή μεταβολή -0,01% στις 3.331 μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 0,3% στις 39.857 μονάδες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump πρότεινε την αύξηση του πακέτου στήριξης, σε μία προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία, ωστόσο εκτιμάται ότι αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Η απρόσμενη αύξηση στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ επιβάρυνε περαιτέρω το κλίμα στις αγορές, την ώρα που οι μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης επαναφέρουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης