Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Διψά» για επενδύσεις η ελληνική οικονομία

tags :
«Διψά» για επενδύσεις η ελληνική οικονομία
Η Ελληνικός Χρυσός έχει μέχρι σήμερα διαθέσει το ποσό του 1,2 δισ. δολ.
Η προσέλκυση νέων επενδύσεων, αλλά κυρίως η συνέχιση και επέκταση εν εξελίξει επενδυτικών προγραμμάτων αποτελούν δύο κρίσιμα «στοιχήματα» που πρέπει να κερδίσει η ελληνική οικονομία για να εξέλθει της ύφεσης. Μιας ύφεσης που εν πολλοίς οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού.  
Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον πλανήτη και την χώρα μας εν μέσω της πανδημικής κρίσης, οι μεγάλες μακροπρόθεσμες επενδύσεις έρχονται περισσότερο από ποτέ στο προσκήνιο ως απόλυτη ανάγκη.
Η πανδημία ανέδειξε ότι το μοντέλο που συνδύαζε τουρισμό και παροχή υπηρεσιών ως τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας δεν είναι πλέον επίκαιρο ούτε αποδοτικό.
Αντίθετα, οδήγησε στην συνειδητοποίηση της ανάγκης η χώρα μας να στραφεί στρατηγικά στην βιομηχανία και εν γένει σε παραγωγικές δραστηριότητες που ενισχύουν καθοριστικά το ΑΕΠ και την απασχόληση.  

«Χρυσή» επένδυση

Από τις μεγαλύτερες σε εξέλιξη ξένες επενδύσεις αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι αυτή της Ελληνικός Χρυσός, η οποία μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό του 1,2 δισ. δολαρίων.
Οι επενδύσεις της εταιρίας αφορούν, μεταξύ άλλων, στα ενεργά μεταλλεία Ολυμπιάδας και Στρατωνίου - Μαύρων Πετρών, τα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως και βρίσκονται αμφότερα σε φάση παραγωγής. Επίσης, έχουν επενδυθεί κεφάλαια στην υλοποίηση κατασκευαστικών εργασιών για το έργο των Σκουριών, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς συντήρησης.

Virtual Tours στα μεταλλεία – εγκαταστάσεις της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός  
•    Μεταλλείο Ολυμπιάδας
•    Μεταλλείο Μαύρων Πετρών
•    Έργο Σκουριών

Το πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, φαίνεται και από τα στοιχεία που σχετίζονται με το «αποτύπωμά» της στην εθνική μας οικονομία.
Πιο συγκεκριμένα, από τα μέχρι τώρα υλοποιηθέντα έργα, η επένδυση έχει  αποφέρει 375 εκατ. ευρώ έσοδα στο ελληνικό κράτος, 747 εκατ. ευρώ από εξαγωγές, 348 εκατ. ευρώ σε μισθούς και επιδόματα, 892 εκατ. ευρώ σε Έλληνες προμηθευτές και περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομής και δράσεις για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον.
Επισημαίνεται, επίσης, πως η εταιρεία απασχολεί 1.650 εργαζόμενους, εκ των οποίων το 90% αφορά σε κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την τοπική οικονομία και κρατώντας στον τόπο τους, με ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, έναν σημαντικό αριθμό νέων ανθρώπων, με επιστημονική κατάρτιση και δεξιότητες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης