Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΑΕΔ: Διευρύνεται το πρόγραμμα για 1.500 ανέργους στο ψηφιακό μάρκετινγκ και 3.000 επιδοτούμενες θέσεις για επιχειρήσεις

tags :
ΟΑΕΔ: Διευρύνεται το πρόγραμμα για 1.500 ανέργους στο ψηφιακό μάρκετινγκ και 3.000 επιδοτούμενες θέσεις για επιχειρήσεις
Συνολικά, 1.500 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Grow with Google.”
Δύο νέα προγράμματα για 4.500 θέσεις (1.500 κατάρτισης και 3.000 εργασίας) θέτει σε εφαρμογή από σήμερα και τη Δευτέρα ο ΟΑΕΔ.
Σήμερα ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στον Β΄ κύκλο του δωρεάν εξ αποστάσεως Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων - Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing), για 1.500 επιπλέον νέους ανέργους σε συνεργασία με την Google.
Συνολικά, 1.500 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Grow with Google.”
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ που διαθέτουν γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr
Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά εβδομήντα πέντε (75) ώρες κατάρτισης, από τις οποίες σαράντα (40) ώρες Ασύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης και τριάντα πέντε (35) ώρες Σύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης. 
Επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το δεύτερο κύκλο του προγράμματος κατάρτισης, όπως και οι ωφελούμενοι του πρώτου κύκλου, θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι (6) μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους.
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ καθαρά για 22 ημέρες τον μήνα και 6 ώρες την ημέρα, ενώ ταυτόχρονα θα ασφαλιστούν στον κλάδο ασφάλισης ασθενείας σε είδος και για επαγγελματικό κίνδυνο.

Στο 100% η επιδότηση απόκτησης επαγγελματικής για 3.000 ανέργους 18-30 ετώνσε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 3.000 ανέργους 18-30 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και ανοίγει τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, και ώρα 13:00, για τις αιτήσεις εργοδοτών.
Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει σε 3.000 ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. 
Οι  εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό έως

Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

3 άτομα

1

4-9 άτομα

2

10-19 άτομα

3

20-30 άτομα

5

31-50 άτομα

8

άνω των 50 ατόμων

20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου ,πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης