Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Απαράδεκτη η ψηφιακή λογοκρισία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά Trump

Rabobank: Απαράδεκτη η ψηφιακή λογοκρισία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  κατά Trump
Σε μείζον ζήτημα αναδείχθηκε αυτή την εβδομάδα το θέμα της λογοκρισίας, όπως αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank
Ως απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ψηφιακή λογοκρισία που επέβαλαν τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του προέδρου Trump και μεροληπτώντας υπέρ του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία Joe Biden, η ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Σε μείζον ζήτημα αναδείχθηκε αυτή την εβδομάδα το θέμα της λογοκρισίας, επ’ αφορμή του «κόφτη» που επέβαλαν τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, το οποίο ανέφερε πως ο γιος του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, Hunter, εμπλέκεται σε μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα.
Από την άλλη, οι αγορές μπορεί να μην θέλουν να παραδεχτούν ότι υφίσταται θέματα ελεύθερης έκφρασης, αλλά το κάνουν.
Δεν πρέπει οι αποφάσεις διαπραγμάτευσης της αγοράς να λαμβάνονται σε ένα περιβάλλον στο οποίο έχουμε πλήρη γνώση του τι συμβαίνει;
Στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής της FCC παρενέβη για να πει ότι το Τμήμα 230, το οποίο επιτρέπει στα κοινωνικά μέσα να είναι πλατφόρμες, θα επιληφθεί του θέματος και θα αποφασίσει κατά πόσον παραβιάστηκε ο νόμος.
Λογικά, αυτό υποδηλώνει είτε ότι δεν μπορεί να ληφθεί μια απόφαση που να επιβεβαιώνει λογοκρισία χωρίς να παραβιαστεί κάποια κόκκινη γραμμή είτε πως θα ληφθεί μια απόφαση αλλά με τεράστιο κόστος, καθώς όλες οι δημοσιεύσεις θα πρέπει να παρακολουθούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Ένα παράδειγμα έδωσε ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, ο οποίος επί του παρόντος έχει αποκλειστεί από το Twitter.
Τι είπε;
Εάν μια χώρα της Μέσης Ανατολής τουιτάρει ότι θέλει να καταστρέψει μια άλλη χώρα, μπορεί να λογοκριθεί από την πλατφόρμα.
Φυσικά, οι αγορές αδιαφορούν για την λογοκρισία.
Στο δημοσιονομικό μέτωπο είναι ακόμα όλα ήσυχα.
Ο Trump είναι έτοιμος να προσφέρει περισσότερα από 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Pelosi λέει πως το πακέτο τόνωσης δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο.
Ίσως θα μπορούσε να βρεθεί ένας συμβιβασμός τουλάχιστον για τα επιδόματα ανεργίας.
Στο μεταξύ, Ο αυστραλιανός Τύπος ισχυρίζεται ότι η Κίνα δεν αγοράζει πλέον αυστραλιανό βαμβάκι, ενώ δεν έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τότε που ακούσαμε το ίδιο για τον άνθρακα, το κρασί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Μπορεί κάποιος να εντοπίσει ένα μοτίβο;
Το σιδηρομετάλλευμα είναι ακόμα ασφαλές προς το παρόν.
Επίσης, ακούσαμε τις ΗΠΑ να απειλούν την ΕΕ με νέους δασμούς, εάν η αυτή προχωρήσει σε επιβολή δασμών ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Είναι άραγε bullish το EUR;
Επισημαίνεται πως είναι ανοικτό ακόμη το μέτωπο του Brexit.
Μάλιστα, τα συμπεράσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ώθησαν τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ηνωμένου Βασιλείου να πει ότι είναι «έκπληκτος» και «απογοητευμένος».
Το Bloomberg αναφέρει πως ο Boris Johnson πρόκειται να αποφασίσει σήμερα αν θα μιλήσει για το ζήτημα.
Σε εμπορικούς όρους, τόσο η Σιγκαπούρη όσο και η Κορέα είδαν ενθαρρυντικά στοιχεία για τις εξαγωγές, υποδηλώνοντας ότι ο βασικός κλάδος ηλεκτρονικών ειδών ενδέχεται να ανακάμψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης