Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Εκτός συζήτησης η λήξη του προγράμματος έκτακτης ανάγκης

Villeroy (ΕΚΤ): Εκτός συζήτησης η λήξη του προγράμματος έκτακτης ανάγκης
Το πρόγραμμα θα είναι σε ισχύ έως ότου τερματιστεί η κρίση, ανέφερε ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau
Nα αποφύγει τον ορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας σε ό,τι αφορά το τρέχον πακέτο νομισματικών μέτρων, σε συνέχεια των ενεργειών που έλαβαν χώρα φέτος, ως αντίδραση στην κρίση του κορωνοϊού, προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Η ΕΚΤ πρόκειται να αγοράσει χρέος ύψους έως 1,35 τρισεκατομμυρίου ευρώ έως τον Ιούνιο του 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτης ανάγκης, καθώς και αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ μέσω άλλων προγραμμάτων αγορών.
«Έχουμε πει ότι το πρόγραμμα θα είναι σε ισχύ έως ότου τερματιστεί η κρίση και τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Ιούνιο», δήλωσε στο Villeroy, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Δεδομένης της αβεβαιότητας, θα ήταν λάθος να αποφασίσουμε μια ημερομηνία λήξης τώρα».
Ο Villeroy πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ ορθώς θα προβεί σε πρόσθετες ενέργειες, εάν αυτό δικαιολογείται από εισερχόμενα οικονομικά δεδομένα, αλλά είπε «μέχρι στιγμής δεν είμαστε εκεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης