Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φορολογική απάτη - μαμούθ στις ΗΠΑ, επιχειρηματίας απέκρυψε κέρδη 2 δισ. δολαρίων

Φορολογική απάτη - μαμούθ στις ΗΠΑ, επιχειρηματίας απέκρυψε κέρδη 2 δισ. δολαρίων
Φορολογική απάτη - μαμούθ στις ΗΠΑ
Αντιμέτωπος για φορολογική απάτη – μαμούθ βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος από το Χιούστον, Robert Brockman, σε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη της αμερικανικής δικαιοσύνης απέναντι σε Αμερικανό πολίτη.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, επιβεβαίωσε επίσης την Πέμπτη ότι ο Robert Smith, ιδρυτής της Vista Equity Partners, θα καταβάλει ποσό ύψους 140 εκατ. δολαρίων για φοροδιαφυγή.
Ο επικεφαλής φορολογικών υποθέσεων στην υπηρεσία εσόδων των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη συμπεριφορές των δύο ανδρών «αναίσχυντες», «ηθελημένες» και υποκινούμενες από «απληστία».
Ο Brockman, 79 ετών, υπήρξε ο πρώτος επενδυτής στην εταιρεία του Smith το 2000, διαθέτοντάς του το πλήρες κεφάλαιο, περίπου 300 εκατ. δολάρια, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνέβαλαν γιγάντωση της Vista.
Ο μεγιστάνας Robert Smith θεωρήθηκε ένας γενναιόδωρος φιλάνθρωπος που φρόντισε για την εξόφληση του φοιτητικού χρέους των περυσινών τελειόφοιτων του Morehouse College.
Ο Smith κατηγορείται για συστηματική φοροδιαφυγή επί 15 χρόνια χρησιμοποιώντας ξένα καταπιστεύματα, εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς για να εξαπατήσει την αντίστοιχη αμερικανική εφορία.
Ο 57χρονος απέφυγε τη δίωξη γιατί συνεργάστηκε στην υπόθεση εναντίον του Robert Brockman, ο οποίος κατηγορείται τώρα ότι μέσω Καραϊβικής κατάφερε να αποκρύψει 2 δισεκ. δολάρια σε εισόδημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης