Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sasse (Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής): O Trump φιλάει τον κ... δικτατόρων

Sasse (Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής): O Trump φιλάει τον κ... δικτατόρων
Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής επέκρινε δριμύτατα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump
Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής επέκρινε δριμύτατα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, χαρακτηρίζοντάς τον "μέτριο ηγέτη" και προβλέποντας την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
"Υπάρχουν πολλά πράγματα με τα οποία διαφωνούμε", είπε ο Βen Sasse, που εκλέγεται στη Νεμπράσκα, όταν ρωτήθηκε την Τετάρτη για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας του με ψηφοφόρους.
Και στα θέματα αυτά ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος είναι "μέτριος, όχι μόνο ως Ρεπουμπλικάνος αλλά και ως Αμερικανός".
Τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η ήττα του Τrump "μοιάζει πιθανή", συνέχισε ο Βen Sasse, εκφράζοντας φόβους και για "σφαγή των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία".
Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ελέγχει αυτό το Σώμα, ενώ οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Στην ηχογραφημένη συνομιλία του, την οποία αποκάλυψε ο συντηρητικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Washington Examiner, ο Βen Sasse, οποίος δεν είχε στηρίξει τον Trump στις εκλογές του 2016, ασκεί σφοδρή κριτική στον πρόεδρο σε μια σειρά θεμάτων.
Ο πρόεδρος "φιλάει τον κ… δικτατόρων" είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις καλές σχέσεις που φέρεται να διατηρεί ο Trump με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jiping.
"Ο τρόπος που αγνοεί τους Ουιγούρους, οι οποίοι κυριολεκτικά βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Σιντζιάνγκ. Δεν σήκωσε ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για τους ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ", συνέχισε, προσθέτοντας:
"Τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προδίδουν σταθερά τους συμμάχους τους, υπό τη διοίκησή του".
Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική, ο γερουσιαστής κατήγγειλε τον Trump για "τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις γυναίκες" και επειδή "πετάει λεφτά από το παράθυρο", υπενθυμίζοντας ότι είχε ασκήσει κριτική και στον Barack Obama για τον ίδιο λόγο.
"Κοροϊδεύει τους Ευαγγελικούς πίσω από την πλάτη τους, η οικογένειά του επωφελείται από την προεδρία σαν να ήταν εμπορική ευκαιρία, φλερτάρει (σ.σ. ο Trump) με τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής".
Ο Σας, που είναι συντηρητικός και θρησκευόμενος, επέκρινε επίσης τη διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους του προέδρου ο οποίος, κατ’ αυτόν, "αρνήθηκε επί μήνες να την πάρει στα σοβαρά".
"Δεν πιστεύω ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκε την κρίση της Covid ήταν λογικός, υπεύθυνος ή σωστός", είπε.
Το γραφείο του Σας επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο γερουσιαστής έκανε αυτές τις δηλώσεις σε μια "τηλεφωνική προεκλογική εκστρατεία" του, απευθυνόμενους σε περίπου 17.000 κατοίκους της Νεμπράσκα.
Ο Sasse, μολονότι κατά περιόδους ασκεί κριτική στον Trump, ψηφίζει σταθερά υπέρ του πολιτικού προγράμματος των Ρεπουμπλικάνων και των υποψηφίων που προτείνει ο πρόεδρος για διάφορες θέσεις.
Ο εκπρόσωπός του δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ο Σας στηρίζει την επανεκλογή του Trump.
Ο γερουσιαστής κατήγγειλε και τις "ηλίθιες πολιτικές εμμονές" του Trump, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαν να αποξενώσουν τις γυναίκες και τους νέους στο μέλλον.
"Αν οι νέοι άνθρωποι γίνουν μόνιμοι (ψηφοφόροι) των Δημοκρατικών επειδή απλώς τους απωθεί η εμμονική φύση των πολιτικών μας ή αν οι γυναίκες, που ήταν πρόθυμες να ψηφίσουν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα το 2016, αποφασίσουν ότι πρέπει να απομακρυνθούν για πάντα από το κόμμα αυτό στο μέλλον, το ερώτημα που θα έχουμε δεν θα είναι ‘γιατί εσύ, Ben Sasse, ήσουν τόσο κακός με τον Donald Trump.
Θα είναι ‘Πώς στο καλό σκεφτήκαμε ότι το να πουλήσουμε έναν εμμονικό με την τηλεόραση, ναρκισσιστή άνθρωπο στον αμερικανικό λαό ήταν καλή ιδέα;’.
Δεν είναι καλή ιδέα", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης