Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Καταρρέει το δολάριο, αγοράστε ασήμι

Goldman Sachs: Καταρρέει το δολάριο, αγοράστε ασήμι
Αδυναμία του δολαρίου «βλέπει» η Goldman Sachs, που προκρίνει την αγορά αργύρου
Αδυναμία του δολαρίου «βλέπει» η Goldman Sachs, που προκρίνει την αγορά ασημιού λόγω της πράσινης αναπτυξιακής πολιτικής που πρόκειται να προωθήσει πιθανή κυβέρνηση Biden.
Εις απάντηση των περιοριστικών μέτρων που επέβαλαν οι κυβερνήσεις παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να πληγεί σφόδρα η οικονομική δραστηριότητα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Federal Reserves - Fed) άρχισε να τυπώνει χρήματα δεσμευόμενη να χρησιμοποιήσει όλο το οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή της μέχρι να τελειώσει η πανδημική κρίση και να επανέλθει η κανονικότητα.
Επίσης, η Fed μετατόπισε τη στόχευση που είχε για τον πληθωρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τέλος στην υποτίμηση του νομίσματος.
Αυτό, όμως, είναι μια αρνητική εξέλιξη για το δολάριο, κάτι για το οποίο συνηγορεί και η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman.
Πιθανή νίκη Βiden στις προσεχείς εκλογές θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την αβεβαιότητα.
«Ένα μπλε σκούπισμα (νίκη των Δημοκρατικών) και ευνοϊκές ειδήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εμβολίων θα μπορούσαν να επαναφέρουν το δολάριο και τον δείκτη DXY στα χαμηλά του 2018».
Η Goldman Sachs εκτιμά αδυναμία του δολαρίου και, ως εκ τούτο, συνιστά μείωση της έκθεσης έναντι του πέσο του Μεξικού, του Ραντ της Νότιας Αφρικής και της ινδικής ρουπίας.
Συνιστάται επίσης η αγορά του ευρώ, μαζί με δολάρια Καναδά και Αυστραλίας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Το δολάριο πρόκειται να υποχωρήσει και ο πληθωρισμός θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Λάβετε υπόψη ότι η αδυναμία του δολαρίου είναι επίσης ανοδική και για το χρυσό και το ασήμι.
Ο αναλυτής της Goldman Mikhail Sprogis δήλωσε ότι συνιστάται η αγορά αργύρου.
Το λευκό μέταλλο θα ενισχυθεί καθώς συνδέεται με τις πράσινες επενδύσεις και ειδικότερα με την ηλιακή ενέργεια.
Το ασήμι αποτελεί ζωτικής σημασίας συνιστώσα στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2025.
Σύμφωνα με την έκθεση Goldman, οι ηλιακές εγκαταστάσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 50% σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ 2019 και 2023.
Αλλά ίσως θα μπορούσαμε να δούμε «ανοδικές ηλιακές εκπλήξεις» από αυτό το βασικό σενάριο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας να επεκτείνουν τα σχέδια ηλιακών εγκαταστάσεων.
Και αν κερδίσει ο Biden, σχεδιάζει να προχωρήσει με 500 εκατομμύρια νέα ηλιακά πάνελ στις ΗΠΑ τα επόμενα πέντε χρόνια.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση 15% στις παγκόσμιες ηλιακές εγκαταστάσεις.
Επισημαίνεται πως το ασήμι βγαίνει από το καλύτερο τρίμηνο από το 2010 και τα θεμελιώδη στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ανοδικά.
Ο λόγος αργύρου-χρυσού παραμένει υψηλός, υποδηλώνοντας ότι το ασήμι εξακολουθεί να είναι υποτιμημένο σε ιστορικά επίπεδα σε σύγκριση με το χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης