Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο χάρτης του ΟΗΕ που δείχνει τι εδάφη θα παραχωρούσαν στην Κύπρο οι τούρκοι

Ο χάρτης του ΟΗΕ που δείχνει τι εδάφη θα παραχωρούσαν στην Κύπρο οι τούρκοι
Όλες αυτές οι αναφορές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης σχετίζονται με τον δεύτερο γύρο εκλογών που θα διεξαχθεί στα κατεχόμενα στις 18 Οκτωβρίου 2020
Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση αναφέρει η τουρκική Yeni Safak τονίζοντας ότι η ιστορία 450 ετών στην Κύπρο κινδυνεύει... καθώς υπάρχουν σχέδια για να παραχωρήσει μέρος των εδαφών στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Στους χάρτες που κυκλοφορούν στα παρασκήνια του ΟΗΕ ότι ο τουρκικός πληθυσμός θέλει να περιοριστεί στο τρίγωνο Κερύνεια-Λευκωσία.
 Υποτίθεται ότι οι Lefke, Güzelyurt, Değirmenlik, Aslanköy, Vadili και Maraş θα παραδοθούν στους Έλληνες.
Ένας άλλος πυλώνας του σχεδίου περιλαμβάνει δημογραφικές ανακατατάξεις.  
Προβλέπεται ότι ο τουρκικός πληθυσμός θα μειωθεί συστηματικά και δεν θα υπερβεί το 20% του συνολικού πληθυσμού.
Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να διαλύσει την τουρκική παρουσία.
 Ένας άλλος στόχος είναι να μετατραπεί το νησί της Κύπρου σε βάση των ΗΠΑ.
Ο απώτερος στόχος των ΗΠΑ, οι οποίες ελέγχουν τα Βαλκάνια και επανασχεδιάζουν την περιοχή, αύξησαν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Κρήτη, ενώ σχεδιάζουν και στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο.
Οι ΗΠΑ και οι χώρες στον άξονά τους, που θέλουν να καταλάβουν στρατηγική υπεροχή και πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή, βλέπουν την Βόρεια Κύπρο και τον τουρκικό πληθυσμό, ο οποίος ελέγχει το 36,6% του νησιού, ως το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Ωστόσο όλες αυτές οι αναφορές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης σχετίζονται με τον δεύτερο γύρο εκλογών που θα διεξαχθεί στα κατεχόμενα στις 18 Οκτωβρίου 2020.
Στην πραγματικότητα ο χάρτης αυτός που όντως βρίσκεται ως υλικό στον ΟΗΕ ήταν η κυπριακή πρόταση για να διευθετηθεί το ζήτημα της Κύπρου.
BM kulislerinde dolaşan taksim haritalarına göre, Türk nüfusu Girne-Lefkoşa-İskele üçgenine hapsedilmek isteniyor.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης