Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη διαδήλωση κατά του lockdown και των περιοριστικών μέτρων στο Λονδίνο

Μεγάλη διαδήλωση κατά του lockdown και των περιοριστικών μέτρων στο Λονδίνο
Καθώς το δεύτερο κύμα μολύνσεων αυξάνεται, η κυβέρνηση Johnson έχει αυξήσει τους τοπικούς περιορισμούς σε περιοχές της Αγγλίας
Οι διαδηλωτές εναντίον ενός νέου lockdown συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό Λονδίνο το Σάββατο (17/10/2020), λίγες ώρες μετά τη μετακίνηση της βρετανικής πρωτεύουσας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον Covid -19.
Καθώς το δεύτερο κύμα μολύνσεων αυξάνεται, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Boris Johnson έχει αυξήσει τους τοπικούς περιορισμούς σε περιοχές της Αγγλίας όπου αυξάνονται τα κρούσματα - ελπίζοντας να προστατεύσει την οικονομία επιτρέποντας παράλληλα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο να παραμείνουν ανοιχτές, μεταδίδει το Reuters.
Από τα μεσάνυχτα, το Λονδίνο μετακινείται στη «βαθμίδα 2» ή «υψηλού κινδύνου».
Αυτή η απόφαση μεταξύ άλλων απαγορεύει στους πολίτες να έχουν κοινωνικές επαφές σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων φίλων και συγγενών.
Επίσης οι νέοι κανόνες απαγορεύουν σε περισσότερους από έξι ανθρώπους να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους.
Πάντως η βρετανική αστυνομία επέλεξε να μη διαλύσει τη διαδήλωση κατά του lockdown και ενώ χιλιάδες από τους συμμετέχοντες πορεύθηκαν στην Oxford Street, έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους του κόσμου.
Οι διαδηλωτές θεωρούν τους περιορισμούς για τον Covid -19  ως περιττούς και ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Μερικοί αντιτίθενται επιπλέον στη χρήση μάσκας και στους εμβολιασμούς.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης