Νέα τουρκική πρόκληση: Με χάρτη ο Erdogan δεσμεύει τμήμα του Αιγαίου και από την Κρήτη ως την Κύπρο

Νέα τουρκική πρόκληση: Με χάρτη ο Erdogan δεσμεύει τμήμα του Αιγαίου και από την Κρήτη ως την Κύπρο
Η Τουρκία υποστηρίζει οτι επεκτείνει την περιοχή ευθύνης αναζήτησης και διάσωσης στην Γαλάζια Πατρίδα
Καθημερινές είναι πλέον οι επεκτατικές προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, καθώς μετά τον Tayyip Erdogan  ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Adil Karaismailoğlu δήλωσε πως «επεκτείναμε την περιοχή ευθύνης αναζήτησης και διάσωσης στην Γαλάζια Πατρίδα μας», δημοσιεύοντας και τους αντίστοιχους χάρτες.
Η κυβέρνηση Erdogan επαναφέρει κατά το δοκούν την φαντασίωση της  «Γαλάζιας Πατρίδας» ενώ παρουσιάζοντας δικούς της χάρτες αυξάνει την περιοχή όπου θεωρεί ότι έχει δικαιώματα έρευνας και διάσωσης από την Κάρπαθο έως και την Κύπρο, νοτίως της Κρήτης.
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Adil Karaismailoğlu, υποστήριξε πω αυτό έγινε για «να συμπεριλάβουμε τις περιοχές αναζήτησης των εθνικών μας πλοίων που λειτουργούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλή τύχη στη χώρα μας στο νέο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης».
Διευρύναμε την περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, με τρόπο που θα περιλαμβάνει τις όπου δραστηριοποιούνται σε έρευνες στην Αν. Μεσόγειο τα εθνικά μας πλοία.
Ας είναι χαρμόσυνο για την πατρίδα μας το νέο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης». Καταλήγει  η ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Μεταφορών .
 

Image


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS