Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάλυση – σοκ του CDC Αμερικής: Το 70% των ασθενών με κορωνοιό φορούσαν μάσκα

Ανάλυση – σοκ του CDC Αμερικής: Το 70% των ασθενών με κορωνοιό φορούσαν μάσκα
Έχουν καταγραφεί μολύνσεις με COVID-19 παρά τη χρήση προστατευτικών μέτρων, ενώ ακόμη και οι επαγγελματίες γιατροί κάνοντας χρήση πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας επίσης έχουν προσβληθεί από τον κορωνοιό
Πάνω από το 70% των ασθενών με κορωνοιό φορούσαν μάσκα, αναφέρει σε μελέτη του το αμερικανικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων CDC.
Το συμπέρασμα αυτό έρχεται να καταρρίψει τον μύθο ότι η μάσκα προστατεύει από τον κορωνοιό
Όπως αναφέρει η Jerusalem post, οι μάσκες προσώπου και τα πάσης φύσεως καλύμματα προστασίας δεν είναι 100% αποτελεσματικά στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού , σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο 2020 από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).
Η μελέτη, που διεξήχθη τον Ιούλιο 2020, διαπίστωσε ότι πάνω από το 70% των 154 «ασθενών-περιπτώσεων», οι οποίοι είχαν δοκιμαστεί θετικοί για το COVID-19, μολύνθηκαν παρά τις προσπάθειές τους να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του CDC, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας προσώπου.
Είναι πιθανό ορισμένες από τις λοιμώξεις να έχουν προκληθεί από την αφαίρεση των μασκών προσώπου κατά την ώρα του φαγητού. Μια άλλη πιθανότητα είναι η ροή του αέρα, καθώς «η κατεύθυνση, ο εξαερισμός και η ένταση της ροής του αέρα μπορεί να επηρεάσουν τη μετάδοση ιών, ακόμη και αν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και η χρήση μάσκας εφαρμόζονται σύμφωνα με την τρέχουσα καθοδήγηση», σύμφωνα με την έκθεση του CDC.
Αυτό αντικατοπτρίζει ένα περιστατικό στο Ιατρικό Κέντρο Sourasky του Τελ Αβίβ, όπου ένας γιατρός και δύο νοσοκόμες μολύνθηκαν από τον κορωνοιό από τον αέρα που προέρχεται από αναπνευστήρα που χρησιμοποιείται σε έναν ασθενή.
Ωστόσο, η έκθεση του CDC εξήγησε περαιτέρω ότι είναι αδύνατο να αξιολογηθεί ακριβώς πως προσβλήθηκαν από τον ιό οι θετικοί στον κορωνοιό ασθενείς.
Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πότε μπορεί να υπάρξει εκτεταμένη μετάδοση, ειδικά από ασυμπτωματικά άτομα εντός αλληλοσυνδεόμενων κοινοτήτων», ανέφερε η έκθεση.
Έχουν καταγραφεί μολύνσεις με COVID-19 παρά τη χρήση προστατευτικών μέτρων, ενώ ακόμη και οι επαγγελματίες γιατροί κάνοντας χρήση πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας επίσης έχουν προσβληθεί από τον κορωνοιό.
Παρ 'όλα αυτά, οι μάσκες προσώπου εξακολουθούν να εμφανίζονται ως τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού ενώ οι επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως προτείνουν τη χρήση τους μαζί με την διατήρηση μέτρων κοινωνικής απόστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης