Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία - κορωνοϊός: Από τη Δευτέρα 19/10 αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο

Ιρλανδία - κορωνοϊός: Από τη Δευτέρα 19/10 αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο
"Αύριο θα πρέπει να επιβάλουμε περισσότερους περιορισμούς", δήλωσε ο ο υπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης, Simon Harris
Από τη Δευτέρα 19/10 η Ιρλανδία προχωρά στην επιβολή «αποφασιστικών» περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο.
Ωστόσο, ο υπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης Simon Harris ξεκαθάρισε ότι δεν θα επαναφέρει το καθολικό lockdown που είχε επιβληθεί νωρίτερα μέσα στον χρόνο.
Η κυβέρνηση απέρριψε μια σύσταση επικεφαλής του τομέα υγείας πριν από δύο εβδομάδες για μετάβαση στο Επίπεδο 5, το υψηλότερο επίπεδο περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, επιλέγοντας να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς με μια περιφερειακή προσέγγιση, η οποία όμως, σύμφωνα με τον υπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης, δεν είναι πλέον επαρκής.
«Η κυβέρνηση θα ενεργήσει αύριο, η ενέργεια θα είναι αποφασιστική και θα είναι μια ενέργεια σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε στο εθνικό δίκτυο RTE ο Simon Harris, ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας στη διάρκεια του lockdown που διήρκεσε από το τέλος Μαρτίου ως τα μέσα Μαΐου.
«Αύριο θα πρέπει να επιβάλουμε περισσότερους περιορισμούς.
Το Επίπεδο 3 δεν λειτούργησε...δεν θέλω να είμαι τυπολάτρης και να χρησιμοποιήσω την φράση lockdown, αλλά δεν νομίζω ότι προς εκεί οδεύουμε, όμως σίγουρα θα υπάρξουν περισσότεροι περιορισμοί», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι το Επίπεδο 4 προβλέπει ότι παραμένουν ανοιχτά μόνα τα απαραίτητα καταστήματα λιανικού εμπορίου, αν και η κυβέρνηση έχει διευρύνει αυτή την κατηγορία μετά τον Μάρτιο.
Στο Επίπεδο 5 οι πολίτες καλούνται να παραμένουν στα σπίτια τους και επιτρέπεται μόνο η σωματική άσκηση σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων, ενώ για τα εστιατόρια επιτρέπεται η λειτουργία παράδοσης και πακέτου για το σπίτι.
Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία το προηγούμενο 24ωρο κατέρριψε το ρεκόρ της στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται μέσα σε μια ημέρα, για τέταρτη φορά, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε 232.
Σημειώνεται ότι στην Ιρλανδία έχουν καταγραφεί πάνω από 48 χιλιάδες κρούσματα και οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.800.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης