Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα 19/10 οι αποφάσεις για το ανασταλτικό της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ή φυλακή έως 36 μήνες – Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης: Είμαστε αθώοι

Σήμερα 19/10 οι αποφάσεις για το ανασταλτικό της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ή φυλακή έως 36 μήνες – Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης: Είμαστε αθώοι
Εάν τελικώς το δικαστήριο ζητήσει την φυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής τότε το βασικό σενάριο θέλει να παραμένουν στην φυλακή 36 μήνες δηλαδή 3 χρόνια το μέγιστο....
Σήμερα Δευτέρα (19/10) στις 11:00 το πρωί θα αγορεύσει η εισαγγελέας έδρας για τα αιτήματα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τους χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους.
Εάν τελικώς το δικαστήριο ζητήσει την φυλάκιση τους τότε το βασικό σενάριο θέλει να παραμένουν στην φυλακή 36 μήνες δηλαδή 3 χρόνια το μέγιστο.
Επίσης υπάρχει πιθανότητα προσφεύγοντας στο Εφετείο να αθωωθούν.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, όπως και ο Ηλίας Κασιδιάρης που αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή και δημιούργησε το δικό του κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα δήλωσαν αθώοι.
Ως προς τα πολιτικά τους δικαιώματα, ως γνωστό το Σύνταγμα ορίζει ότι μπορεί ένας πολίτης να τα στερηθεί μόνο εάν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής υπάρχει μόνο πρωτόδικη απόφαση.
Τελευταίο αίτημα, πριν την διακοπή της συνεδρίασης στις 16 Οκτωβρίου ήταν αυτό που διατυπώθηκε από τον θεωρούμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.
Η υπεράσπισή του επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη βλάβη, που όπως τονίστηκε έχει ήδη επέλθει στον ίδιο και στην οικογένειά του.
«Όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωσε το δεξί του χέρι, όχι γιατί έκανε κάτι άλλο», είπαν οι συνήγοροι και συνέχισαν: «Μιλάμε για έναν αρχηγό κόμματος.
Αν ήθελε να φύγει, δεν θα το είχε κάνει για να αποφύγει και αυτή τη λοιδορία έστω, έξω από τη ΓΑΔΑ; Αλλά έμεινε εκεί, στο σπίτι του.
Αν μπορούσαν να τον φέρνουν κάθε μέρα εδώ για να τον δικάζουν με τις χειροπέδες, θα το έκαναν.
Ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου.
Είναι αδίστακτοι».
Η υπεράσπιση υποστήριξε πως το κλείσιμο της εφημερίδας του κόμματος είναι ανεπανόρθωτη βλάβη, λέγοντας: «Έχει ερημώσει το κόμμα.
Η οργάνωση.
Δεν υπάρχει η φωνή αυτού του κόμματος και συγχαρητήρια στον think tank, που το σκέφτηκε.
Τα κατάφεραν...
Τον καταδίκασαν κάποιες εφημερίδες, που είχαν το πάνω χέρι».

Αντί έκτισης ζήτησε κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο Αντώνης Γρέγος

Υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη -εάν οδηγηθεί στη φυλακή- επικαλέστηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
Η υπεράσπισή του ζήτησε, αντί άμεσης έκτισης, το δικαστήριο να διατάξει κατ' οίκον περιορισμό με χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης και δικαίωμα κίνησης στον Δήμο Θερμαϊκού όπου κατοικεί και στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.

Ελεύθερη και μακριά από τις κραυγές αυτών που δεν θέλουν να έχουν δικαιώματα οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να μείνει η Ε. Ζαρούλια

«Έχει θέσει τον εαυτό της στη διάθεση των Αρχών με όρους που δεν έχω δει ούτε στους πιο σκληρούς ποινικούς», ανέφερε η υπεράσπιση της Ελένης Ζαρούλια, ζητώντας να μην εκτίσει την ποινή των 6 ετών που της επιβλήθηκε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση της πρώην βουλευτή και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, η εντολέας του από το 2013 και επί σειρά μηνών βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, με δικαίωμα μετακίνησης μόνο για τη φυλακή για να βλέπει τον σύζυγό της και για το φαρμακείο.
«Αν δεν χορηγήσετε αναστολή προκαλείτε βλάβη στα δικαιώματα ενός κατηγορούμενου, που πρέπει να φτάσει στο Εφετείο μακριά από κραυγές, από αυτούς που θα ήθελαν να μην έχουν (σ.σ. οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής) ούτε το δικαίωμα για έφεση...
Που ζητούν να μην τύχουν και του τελευταίου δικαιώματος, το οποίο απολαμβάνει και κάθε μη Έλληνας καταδικασθείς», τόνισε συνήγορος υπεράσπισης της Ελένης Ζαρούλια.

«Δώστε μου μια δεύτερη ευκαιρία», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Μια δεύτερη ευκαιρία ζήτησε ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, καταδικασμένος σε 7ετή κάθειρξη, ο οποίος αυτοπροσώπως υποστήριξε το αίτημά του να μην οδηγηθεί στη φυλακή.
«Παρά την πικρία και τη στεναχώρια μου, ήρθα εδώ να υποστηρίξω το αίτημά μου.
Έχω κλείσει 18 μήνες προφυλακισμένος και θα ήθελα να πάω ελεύθερος μέχρι το εφετείο.
Δεκατρείς ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης μου προφυλακίστηκα.
Η σκληρότερη τιμωρία είναι ότι έβλεπα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν από τη φυλακή.
Ζητώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω με την οικογένειά μου», τόνισε μεταξύ άλλων.
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιερέας αδελφός του πρώην βουλευτή.

 «Διακηρύσσω την αθωότητά μου και ζητώ να μην εκτίσω αυτή την εξοντωτική ποινή», είπε στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αυτοπροσώπως υποστήριξε το αίτημα για μη έκτιση της ποινής των 13 ετών κάθειρξης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Είπε μεταξύ άλλων:«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου.
Ο εισηγητής του βουλεύματος (σ.σ. εννοεί τον κ. Νίκο Σαλάτα που είχε τη γνώμη πως δεν μπορεί να διωχθούν για εγκληματική οργάνωση ελλείψει οικονομικού κινήτρου) και η εισαγγελέας επί οκτώ ώρες δήλωσαν πως είμαι αθώος.
Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο τότε και τόνιζα πως είμαι αθώος.
Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος, είμαι αθώος.
Ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο και εάν δεν την πάρω την αναστολή δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα.
Γιατί μέχρι να προσδιοριστεί το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή.
Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου, θα σας τα πουν οι συνήγοροί μου.
Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό...
Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο.
Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ.
Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα.
Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο.
Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα.
Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

 «Έχω φύγει από τη Χρυσή Αυγή και εργάζομαι στον Γιάννη Λαγό για να ζήσω» - Αυτοπροσώπως ζήτησε να μην εκτίσει και ο Γιώργος Γερμενής

«Έχω αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή από το 2019.
Δεν ασχολούμαι με την πολιτική και μετά από τρεις μήνες ανεργίας, τώρα εργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, με μισθό 525 ευρώ».
Και ο Γιώργος Γερμενής, καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επέλεξε να στηρίξει αυτοπροσώπως το αίτημά του να μην εκτίσει την ποινή του.
Ο πρώην βουλευτής ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους ζητεί την αναστολή της ποινής του αναφέροντας: «Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους.
Τους τήρησα όλα τα χρόνια.
Έχω δυο ανήλικα παιδιά 4 και 8 ετών.
Η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκισή μου.
Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριό σας, αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της.
Θέλω να παλέψω στο Εφετείο».
Όπως είπε ο πρώην βουλευτής: «Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία- Ιστορία» και τόνισε πως δεν έβρισκε δουλειά καθώς είχε στιγματιστεί: «Εγώ είμαι αρτοποιός.
Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του, γιατί όλοι φοβόντουσαν μήπως τους σπάσουν τα μαγαζιά.
Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα, γιατί εγώ συντηρώ την οικογένεια μου».
H υπεράσπιση του Γιώργου Γερμενή ζήτησε από το δικαστήριο εάν δεν κάνει δεκτό το αίτημά του πελάτη τους για αναστολή, να αποφασίσουν να εκτίσει την ποινή του με κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση και να έχει δικαίωμα κίνησης εντός του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου όπου κατοικεί.

Δεν ζήτησε ανασταλτικό στην έφεση ο Γιάννης Λαγός

Δεν ζήτησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ο Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προκατάληψη του δικαστηρίου στο πρόσωπό του και προαναγγέλλοντας προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής, εξέλαβε απαξιωτικό τόνο σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου προς μάρτυρα σχετικά με την εργασία της συζύγου του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου για τον ευρωβουλευτή- κι έτσι δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής της ποινής.
Η δήλωση του Γιάννη Λαγού, όπως τη διάβασε ο συνήγορός του στη δίκη έχει ως εξής: «Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου, με καταδίκασε βάσει εντολών.
Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα επί 5,5 χρόνια.
Όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές, ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών».
 
«Να κρατήσετε "πισινή"», είπε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Χρήστου Παππά

Να κρατήσει «πισινή» το δικαστήριο, ώστε αν έκανε λάθος «να μην αποβεί σε βάρος του κατηγορούμενου», ζήτησε ο συνήγορος του καταδικασθέντα σε 13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά.
«Ο χρόνος της κράτησης δεν επιστρέφεται πίσω», είπε ο συνήγορος του πρώην βουλευτή και ζήτησε από το δικαστήριο να μην διατάξει την έκτιση της ποινής του εντολέα του, ώστε αν έχει κάνει λάθος είτε στην απόφαση επί της ενοχής είτε επί της ποινής, αυτό να μην αποβεί σε βάρος του εντολέα του, ο οποίος αν οδηγηθεί στην φυλακή ουσιαστικά θα έχει εκτίσει την ποινή του ώσπου να γίνει το εφετείο.
Νωρίτερα, ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου επικαλέστηκε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους για την αίτηση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης