Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 22/10 συνεδριάζει το ΔΣ της Εθνικής αλλά χωρίς αποτέλεσμα για την Εθνική Ασφαλιστική – Από το CVC στην IPO

Στις 22/10 συνεδριάζει το ΔΣ της Εθνικής αλλά χωρίς αποτέλεσμα  για την Εθνική Ασφαλιστική – Από το CVC στην IPO
Η ουσία όμως είναι ότι βραχυπρόθεσμα το IPO λειτουργεί ως μέσο πίεσης από την Εθνική ώστε να βελτιώσει την οικονομική του προσφορά το CVC
Στις 22 Οκτωβρίου 2020 συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας για να αξιολογήσει τα δεδομένα ως προς το σχέδιο πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστής.
Δεν αναμένεται πάντως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα γιατί;    

1)Το CVC που είναι ο μοναδικός επενδυτής που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον έχει υποβάλλει πρόταση στα 430-440 εκατ ενώ θέτει και ρήτρες για τα μελλοντικά κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC ήταν 480 εκατ ευρώ και είχε απορριφθεί από το διοικητικό συμβούλιο.

2)Εν τω μεταξύ η Εθνική σε συνεργασία με Morgan Stanley και Goldman Sachs έχουν ξεκινήσει έρευνα για διεξαγωγή IPO δημόσιας πρότασης με ορίζοντα α΄ τρίμηνο 2021.
Μάλιστα στόχος είναι το IPO να είναι σε δύο δόσεις.
Η ουσία όμως είναι ότι βραχυπρόθεσμα το IPO λειτουργεί ως μέσο πίεσης από την Εθνική ώστε να βελτιώσει την οικονομική του προσφορά το CVC.

H Εθνική δεν έχει αποφασίσει για την Εθνική Ασφαλιστική, από την μια έχει υποχρέωση και από την άλλη δεν μπορεί να πουλήσει σε μη ορθολογικές τιμές.
Αναμένεται προσεχώς βελτίωση προσφοράς από το CVC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης