Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Θλιβερή πρωτιά με 337 νεκρούς σε μια ημέρα λόγω κορωνοϊού

Ιράν: Θλιβερή πρωτιά με 337 νεκρούς σε μια ημέρα λόγω κορωνοϊού
Tο τελευταίο 24ωρο (19.10.2020) καταγράφηκαν 4.251 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο Ιράν και εκατοντάδες νέοι θάνατοι 
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 337 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Φεβρουάριο 2020, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής στους 30.712.
«Τις τελευταίες ημέρες, αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου αύξηση της θνησιμότητας», της Covid-19, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με την ίδια, το τελευταίο 24ωρο (19.10.2020) καταγράφηκαν 4.251 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών να διαμορφώνεται σε 534.631.

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό επιβάλει η Τεχεράνη

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, η κυβέρνηση επέκτεινε τους περιορισμούς στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, όπου σχολεία, τεμένη, καταστήματα, εστιατόρια και άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές από τις 3 Οκτωβρίου 2020.
Ιρανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι ο ημερήσιος αριθμός θανάτων μπορεί να φθάσει τους 600 εάν οι Ιρανοί δεν καταφέρουν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη δημόσια ζωή. Την περασμένη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του Ιράν έκανε λόγο για τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.
Η χρήση μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους στην Τεχεράνη, όπου είναι υψηλότερο το ποσοστό των μολύνσεων και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης