Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κομισιόν: Ο Tatar να ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο για την επανένωση της Κύπρου

Κομισιόν: Ο Tatar να ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο για την επανένωση της Κύπρου
Η Κομισιόν καλεί τον Tatar να ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο για επανένωση της Κύπρου
Η Κομισιόν ζητά από τον νέο ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ersin Tatar να ξεκινήσει διάλογο με εποικοδομητικό τρόπο και με αίσθηση του επείγοντος, με σκοπό την επίτευξη συνολικής διευθέτησης και επανένωσης του νησιού, σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, η Εκπρόσωπος της Κομισιόν Vivian Loonela δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνει ότι η εκλογική διαδικασία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα έχει πλέον ολοκληρωθεί με τον κ. Tatar να λαμβάνει την πλειοψηφία των ψήφων.
Είναι πλέον κρίσιμο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες διευθέτησης του Κυπριακού.
Η ΕΕ αναμένει από τον κ. Tatar να ξεκινήσει διάλογο με εποικοδομητικό τρόπο και με αίσθηση του επείγοντος, με σκοπό την επίτευξη συνολικής διευθέτησης και επανένωσης του νησιού".
Σημειώνεται ακόμα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την ταχεία επανάληψη των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και παραμένει πλήρως προσηλωμένη σε μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων 550 και 789 και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης