Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch (ΕΚΤ): Εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα η ανάκαμψη της Ευρωζώνης

tags :
Mersch (ΕΚΤ): Εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα η ανάκαμψη της Ευρωζώνης
Τα μεγέθη ήταν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, αλλά η ανάκαμψη χάνει μέρος της δυναμικής της λόγω του κορωνοϊού όπως δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Yves Mersch
Δύσκολο εγχείρημα είναι η ανάκαμψη της ευρωζώνης, όπως δήλωσε τη Δευτέρα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Yves Mersch.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα μεγέθη ήταν ελαφρώς καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, αλλά ότι η ανάκαμψη χάνει μέρος της δυναμικής της, λόγω του κορωνοϊού.
Ο Mersch δήλωσε ότι «η δημοσιονομική στήριξη είναι ζωτικής σημασίας και προειδοποίησε ότι χωρίς πολιτικές όπως εγγυήσεις δανείων και συστήματα διατήρησης θέσεων εργασίας, ο αντίκτυπος της πανδημίας θα ήταν «πολύ πιο σημαντικός».
Σύμφωνα με τον Yves Mersch, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αποφύγει τη διπλή καταμέτρηση πληροφοριών καθώς αναλύει οικονομικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, για να προετοιμαστεί για την απόφαση πολιτικής της επόμενης εβδομάδας εν μέσω του δεύτερου κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Κοιτώντας μπροστά, στο σημερινό περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα αξιολογήσει προσεκτικά τις εισερχόμενες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη συναλλαγματική ισοτιμία, διασφαλίζοντας ότι αυτές οι εισερχόμενες πληροφορίες λογίζονται μόνο μία φορά στην εκτίμησή μας» δήλωσε ο Mersch.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης