Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Εξαιρετικά ανθεκτικές οι αμερικανικές τράπεζες στην κρίση

Moody’s: Εξαιρετικά ανθεκτικές οι αμερικανικές τράπεζες στην κρίση
Σχόλιο της Moody’s για τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ
Στην εξαιρετική ανθεκτικότητα των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ, αναφέρεται η Moody’s, σημειώνοντας ότι, παρά την πρωτοφανή κρίση, η ποιότητα των κεφαλαίων παραμένουν υψηλή.
Η έκθεση αφορά τις Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup, JPMorgan και Morgan Stanley.
Τα συνολικά προ-φόρων κέρδη των προαναφερθέντων τραπεζών ανήλθαν σε 28,3 δισεκ. δολάρια το γ’ τρίμηνο 2020, μειωμένα κατά 4% σε ετήσια σύγκριση και κατά 53% σε τριμηνιαία σύγκριση.
Οι πέντε κολοσσιαίας τράπεζες διατήρησαν ισχυρή ρευστότητα και αύξησαν τους δείκτες κεφαλαίων, διατηρώντας παράλληλα τα περισσότερα από τα buffers που δημιουργήθηκαν το α’ εξάμηνο του 2020.
«Αυτή η ανθεκτικότητα είναι σημαντική για τους κατόχους ομολόγων, καθώς οι τράπεζες αντιμετωπίζουν ασυνήθιστα υψηλή αβεβαιότητα σχετικά με το ρυθμό και την έκταση του οικονομική ανάκαμψη το 2021», σχολιάζει ο οίκος, παρατηρώντας:
«Διαδοχική ανάκαμψη της κερδοφορίας παρά τη συνεχιζόμενη πίεση στα καθαρά περιθώρια επιτοκίου.
-Βελτιωμένους δείκτες ρυθμιστικού κεφαλαίου σε σύγκριση του 2020, καθώς συνεχίστηκαν οι περιορισμοί επαναγοράς μετοχών.
-Ισχυρή ζήτηση για μεταφορά κινδύνων που οδήγησε σε μεγάλες ροές πελατών, οδηγώντας για άλλη μια φορά σε ισχυρά έσοδα από συναλλαγές.
Η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των καταναλωτικών δανείων παρέμεινε σταθερή το γ’ τρίμηνο.
Αυτή η απροσδόκητα ισχυρή απόδοση αντικατοπτρίζει τη σημαντική δημοσιονομική ώθηση και τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών.
Ωστόσο, με την ανεργία να παραμένει υψηλή, αναμένουμε ότι τα καταναλωτικά περιουσιακά στοιχεία θα επιδεινωθούν τα επόμενα τρίμηνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης