Συνομιλίες Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας για συνεργασία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου

Συνομιλίες Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας για συνεργασία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου
Συνομιλίες Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας για συνεργασία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου
Το Κρεμλίνο σηματοδότησε σήμερα 19/10 την έναρξη ενός νέου κύκλου συνομιλιών για το πετρέλαιο με την Σαουδική Αραβία, τη στιγμή που οι χώρες παραγωγοί της ομάδας ΟΠΕΚ+ συναντώνται για να συζητήσουν τις μειωμένες προοπτικές της ζήτησης σε πετρέλαιο υπό το φως της συνεχιζόμενης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου D. Pescov, αναφερόμενος στις συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Mohamed Bin Salman, είπε ότι οι συνομιλίες αυτές αφορούσαν την συνεργασία των δύο χωρών στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και όχι κάποιες διαφωνίες.
«Δεν πρόκειται για διαφωνίες, αλλά για τη συνεργασία δύο χωρών, των δύο μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου, εκείνων των χωρών, οι από κοινού ενέργειες των οποίων είναι σε θέση να ασκήσουν σταθεροποιητική επιρροή στις αγορές υδρογονανθράκων», δήλωσε ο Pescov.
Επισημαίνοντας πως «οι αγορές είναι ευμετάβλητες» και αναφερόμενος στις δύο τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, κατά την διάρκεια των οποίων σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου αντηλλάγησαν απόψεις για την πορεία της εφαρμογής των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί στο πλαίσιο του σχήματος ΟΠΕΚ+, ο Pescov είπε ότι «βρισκόμαστε σε μια αρκετά ενεργό φάση συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και αυτό απαιτεί τακτικές επαφές».
Ο Pescov δεν απάντησε στο ερώτημα αν ο Putin συζήτησε με τον πρίγκιπα διάδοχο μια ενδεχόμενη αναθεώρηση της συμφωνίας στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί τίποτα να προσθέσει στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου για το περιεχόμενο των μεταξύ τους συνομιλιών.
Η ομάδα πετρελαιοπαραγωγών κρατών ΟΠΕΚ+ συνεδριάζει σήμερα για να συζητήσει την εξασθένηση των προοπτικών για τη ζήτηση του μαύρου χρυσού υπό το φως της ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού καθώς και της αυξανόμενης παραγωγής από τη Λιβύη, ωστόσο δεν αναμένεται να προτείνει άμεσες ενέργειες, σύμφωνα με πηγές από τον ΟΠΕΚ+.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS