Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Στα 9.338 τα κρούσματα και στους 73 οι νεκροί στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Στα 9.338 τα κρούσματα και στους 73 οι νεκροί στην Ιταλία
Μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά αύξηση των νεκρών, καταγράφεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία
Μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά αύξηση των νεκρών, καταγράφεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία.
Πιο συγκεκριμένα, διαγνώσθηκαν 9.338 περιστατικά και 73 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 98.862 διαγνωστικά τεστ. Χθες οι θετικοί στον ιό ήταν 11.705, με 69 νεκρούς.
Παράλληλα, σήμερα εισήχθησαν 47 επιπλέον ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας (συνολικά νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 797 άνθρωποι), ενώ καταγράφεται και αύξηση στις εισαγωγές στους θαλάμους των νοσοκομείων: σε σχέση με χθες αποφασίσθηκε η νοσηλεία 545 επιπλέον ασθενών, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στους 7.676.
Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, αρνητικό ρεκόρ σημειώνει και πάλι η Λομβαρδία, με 1.687 και ακολουθούν η Καμπανία, με 1.593, η Τοσκάνη με 986 και το Λάτιο με 939.
Στο μεταξύ, μετά την ανακοίνωση, χθες βράδυ, των νέων μέτρων της κυβέρνησης Κόντε για τον περιορισμό των κρουσμάτων, γνωστοί καθηγητές ιολογίας υπογραμμίζουν ότι αν η χώρα θέλει να αποφύγει νέο lockdown τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τότε πρέπει να απομονωθούν από τώρα περιοχές στις οποίες ο δείκτης μετάδοσης έχει ανέβει επικίνδυνα, ιδίως στις πόλεις και σε προάστια του Μιλάνου και της Νάπολης.
Ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Pierpaolo Sileri, πάντως, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία της Rai, τόνισε ότι η όλη κατάσταση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραλληλιστεί με εκείνη του περασμένου Φεβρουαρίου και Μαρτίου, διότι τώρα υπάρχουν θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας, πολλοί θετικοί στον ιό είναι ασυμπτωματικοί και δεν καταγράφεται τεράστια πίεση στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων.
"Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην αλλάξουν, προς το χειρότερο, τα δεδομένα αυτά", υπογράμμισε ο Sileri.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης