Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βρούτσης (υπουργός Εργασίας): Ετοιμάζουμε αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο

Βρούτσης (υπουργός Εργασίας): Ετοιμάζουμε αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο
Όπως είπε o υπουργός Εργασίας, ο συνδικαλιστικός νόμος όταν ψηφίστηκε ήταν καινοτόμος, ωστόσο οι ανάγκες και οι συνθήκες είναι διαφορετικές
«Ετοιμάζουμε αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας πως «η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει σύντομα στη Βουλή». Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «η συζήτηση θα γίνει στη Βουλή και όχι εν κρυπτώ» και προσέθεσε πως «το πλαίσιο χρειάζεται εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση προκειμένου να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα».
Όπως είπε ο νόμος 1264/82 (o συνδικαλιστικός νόμος) όταν ψηφίστηκε ήταν καινοτόμος, ωστόσο μετά από τόσα χρόνια οι ανάγκες και οι συνθήκες είναι διαφορετικές.
Παράλληλα ανέφερε πως «έχουμε και το θάρρος και την τόλμη να κάνουμε τις τομές που πρέπει στη βάση των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών και να εκσυγχρονίσουμε την αγορά εργασίας».
Από την πλευρά του ο Χρήστος Κατσώτης σημείωσε πως «με αυτά που σχεδιάζετε θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η θέση των εργαζομένων» και αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα για σχεδιαζόμενες αλλαγές σε οκτάωρο, υπερωριακή απασχόληση κ.ά.
Για να απαντήσει εκ νέου ο Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας πως στόχος είναι η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης