Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed Atlanta): H ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ είναι ακόμη αναιμική είτε ανύπαρκτη

Bostic (Fed Atlanta): H ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ είναι ακόμη αναιμική είτε ανύπαρκτη
Θα αργήσει να προχωρήσει η Fed σε αύξηση των επιτοκίων δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Atlanta, Raphael Bostic
Θα χρειαστεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα προτού η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμψει πλήρως και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αυξήσει τα επιτόκια ή απόσχει από τη στήριξη που παρέχει στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε τη Δευτέρα (19/10) ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Atlanta, Raphael Bostic.
«Όπως επισήμανα σήμερα, οι ΗΠΑ η οικονομία συνεχίζει να δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης, εντούτοις παραμένουν αρκετά σημαντικά τμήματα όπου η ανάκαμψη ήταν αδύναμη έως και ανύπαρκτη».
Η Fed κινήθηκε γρήγορα για να υποστηρίξει την οικονομία τον Μάρτιο μειώνοντας τα επιτόκια στο μηδέν και προωθώντας προγράμματα έκτακτης δανειοδότησης για να ενισχύσει τη λειτουργία της αγοράς.
Αυτά τα προγράμματα θα παραμείνουν εν ενεργεία για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν η κεντρική τράπεζα να καταργήσει ορισμένα από τα σχήματα έκτακτης δανειοδότησης μετά το πέρας της κρίσης, δήλωσε ο Bostic.
Η οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε το μεγαλύτερο πλήγμα για τους στους αφροαμερικανούς και ισπανόφωνους εργαζόμενους, οι οποίοι επηρεάστηκαν δυσανάλογα από την απώλειεθέσεων εργασίας, δήλωσε ο ίδιος.
Πολλές από τις θέσεις εργασίας ενδέχεται να χάθηκαν για πάντα, ιδίως στο τουρισμό και τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς οι εταιρείες προσαρμόζονται στη χαμηλότερη ζήτηση είτε υποκαθιστούν του εργαζόμενους μέσω της τεχνολογίας, υπογράμμισε.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης