Τελευταία Νέα
Διεθνή

Neue Zürcher Zeitung: Η ΕΕ δεν έχει ακόμη τρόπο αντιμετώπισης του Erdogan

Neue Zürcher Zeitung: Η ΕΕ δεν έχει ακόμη τρόπο αντιμετώπισης του Erdogan
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Άγκυρα εμπαίζει τους Ευρωπαίους
«Έχει βρει η ΕΕ την κατάλληλη απάντηση στο ερώτημα πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις όλο και πιο σκληρές αξιώσεις ισχύος από μια υποψήφια προς ένταξη χώρα;» διερωτάται σε σχόλιό της με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.
Και απαντά: «Στην ανατολική Μεσόγειο η κατάσταση δεν μοιάζει καθόλου με κάτι τέτοιο. Εδώ μπορεί κανείς να δει πώς ο Erdogan εμπαίζει τους Ευρωπαίους».
Αναφορικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής και τις νέες προειδοποιήσεις προς την Τουρκία, που έρχονται σε μια περίοδο νέας κλιμάκωσης των σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου και Τουρκίας, η ΝZZ παρατηρεί:
«Ακόμη και μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, όλα παραμένουν ίδια για τον Erdogan.
Η γενναία έκκληση με αποδέκτη την Άγκυρα, στην οποία συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων την Παρασκευή (16/10), καλώντας την Άγκυρα "να αντιστρέψει τις ενέργειές της" και να "αποκλιμακώσει την κατάσταση με συνέπεια και βιώσιμο τρόπο" μοιάζει να χάνεται στα αυτιά του Τούρκου προέδρου σαν μουσική υπόκρουση. Ο Erdogan γνωρίζει ότι μπορεί να κλιμακώσει την κατάσταση περαιτέρω. Επειδή γνωρίζει τις αδυναμίες των Ευρωπαίων, τις διαφωνίες στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, τον φόβο για το προσφυγικό.
Ο Erdogan γνωρίζει, επίσης, το πολιτικό κενό που δημιουργείται στην περιοχή από τη σταδιακή αποχώρηση των Αμερικανών.
Όχι, η ΕΕ δεν έχει ακόμη καμία απάντηση σε αυτόν τον τύπο πολιτικής της ισχύος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης