Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη γ΄τριμήνου 2020, στα 2,1 δισ. δολ.

tags :
UBS: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη γ΄τριμήνου 2020, στα 2,1 δισ. δολ.
Η UBS έβαλε στην άκρη 1,5 δισ. δολ. για την επαναγορά μετοχών
Tον διπλασιασμό των κερδών της στο γ΄τρίμηνο του 2020 ανακοίνωσε η UBS, λόγω του ράλι στη μετοχή και τα έσοδα από το trading των ομολόγων, την επενδυτική τραπεζική και τη μονάδα διαχείρισης πλούτου.  
Πρόκειται για το καλύτερο τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ελβετικής τράπεζας ανήλθαν σε 2,1 δισ. δολ. από 1,05 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Η UBS έβαλε στην άκρη 1,5 δισ. δολ. για την επαναγορά μετοχών, την ώρα που οι ζημιές στα δάνεια λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας σημείωσαν άλμα στα 2,49 δισ. δολ. από 1,75 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ενώ τα έσοδα από τη διαχείριση πλούτου ανήλθαν στα 4,28 δισ. δολ. από 4,14 δισ.
O δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 διαμορφώνεται στο 13,5%.
Το δ.σ. της UBS προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,365 δολ. ανά μετοχή για τη χρήση του 2019, το οποίο θα πληρωθεί τον Νοέμβριο.
Τα αποτελέσματα ήταν τα τελευταία υπό τη διεύθυνση του CEO Sergio Ermotti, ο οποίος αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια, για να αναλάβει τη θέση του προέδρου στη Swiss Re.
Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο Ralph Hamers, πρώην CEO της ING Groep.
«Τα αποτελέσματά γ΄τριμήνου καταδεικνύουν ότι η στρατηγική μας, μας διαφοροποιεί καθώς προσαρμοζόμαστε συνεχώς και επιταχύνουμε τον ρυθμό της αλλαγής.
Είμαι περήφανος για τη συνεισφορά των εργαζομένων μας, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον», δήλωσε ο Ermotti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης