Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Αν χάσει ο Trump στις αμερικανικές εκλογές (3/11) θα «ηττηθεί» και ο Erdogan

Bloomberg: Αν χάσει ο Trump στις αμερικανικές εκλογές (3/11) θα «ηττηθεί» και ο Erdogan
Οι κυρώσεις είναι έτοιμες να επιβληθούν σε περίπτωση νίκης Biden - Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να στηρίξουν την αντιπολίτευση στην Τουρκία
«Αν κάποιος επαφίεται περισσότερο από τον Salman για πολιτική προστασία, δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της Τουρκίας», σημειώνει το Bloomberg σε δημοσίευμα του.
Ο Trump αψήφησε τις πιέσεις του Κογκρέσου για επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα με αφορμή την απόφαση του Erdogan να προμηθευτεί τους S-400 από τη Ρωσία, μολονότι η χώρα του είναι μέλος του ΝΑΤO.
Χάρη στις προσωπικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει ο Erdogan έπεισε τον Trump να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, για να μπορέσει η Τουρκία να στείλει δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό δικό τους έλεγχο τις κουρδικές περιοχές.
Η απόφαση του αμερικανού προέδρου, χωρίς προηγουμένως να ζητήσει τη γνώμη του Πενταγώνου προκάλεσε κατακραυγή από τους συμμάχους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του ISIS στη Συρία, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Βρετανία, αλλά και η ηγεσία των κουρδικών πολιτοφυλακών.
Κι έτσι, με τις κυρώσεις έτοιμες να επιβληθούν και τον Biden να έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να στηρίξουν την αντιπολίτευση στην Τουρκία, εκείνος που αναμένεται να βγει πιο χαμένος από μια αποχώρηση του Trump, θα είναι ο Ερντογάν, αναφέρει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης