Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικός Τύπος: Tatar, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προκλητικότητας στην Αν. Μεσόγειο

Γερμανικός Τύπος: Tatar, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προκλητικότητας στην Αν. Μεσόγειο
Η προοπτική της επανένωσης της διχοτομημένης Κύπρου απομακρύνεται ακόμη περισσότερο παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung, ενώ νέες εντάσεις στο νησί προβλέπει η Τageszeitung
«Η προοπτική της επανένωσης της διχοτομημένης Κύπρου απομακρύνεται ακόμη περισσότερο (…)
Ο Akinci, ο οποίος λειτούργησε διαμεσολαβητικά στη σύγκρουση με τους Ελληνοκυπρίους και ο οποίος έχει επανειλημμένα αγωνιστεί για την επανένωση, δέχθηκε πρόσφατα αυξανόμενη πίεση από τον Erdogan (…)
Όταν Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν σε κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας πριν από ένα χρόνο, ο Akinci επέκρινε την επίθεση και έκανε παραλληλισμούς με την τουρκική εισβολή του 1974 (…)
Ο νικητής των εκλογών, Tatar, μέχρι πρότινος πρωθυπουργός, είναι σαφής εκπρόσωπος της προκλητικής πολιτικής Erdogan στην αν. Μεσόγειο».
Σε σχόλιό της η εφημερίδα Τageszeitung σχολιάζει τη νίκη Tatar με φόντο τη διαμάχη για το φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και παρατηρεί: «Η εξεύρεση λύσης στη διαμάχη για τους φυσικούς πόρους στην Αν. Μεσόγειο θα ήταν σαφώς ευκολότερη αν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι υπερέβαιναν τη διχοτόμηση του νησιού και επέστρεφαν σε μια κοινή διακυβέρνηση.
Σε αντίθεση με τον απερχόμενο πρόεδρο, τον αριστερό Mustafa Akinci, ο νικητής των εκλογών της Κυριακής, ο δεξιός Ersin Tatar, δεν είναι πια έτοιμος να πράξει κάτι τέτοιο.
Ποντάρει στον Erdogan και εν ανάγκη και σε μια ένωση με τη μητέρα Τουρκία αντί να συνδιαλέγεται με τους Κύπριους από την άλλη πλευρά της διαχωριστικής γραμμής.
Με όλα αυτά, είναι στο πρόγραμμα νέες εντάσεις».

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης