Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από το 70% θα έκαναν εμβόλιο για τον Covid-19

Πάνω από το 70% θα έκαναν εμβόλιο για τον Covid-19
Τι δείχνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης που έγινε σε 19 χώρες
Η πλειονότητα των πολιτών θα έκαναν εμβόλιο Covid-19, εάν το συνιστούσε η κυβέρνηση ή ο εργοδότης τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας παγκόσμιας δημοσκόπησης την Τρίτη (20/10), εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την εμπιστοσύνη του κοινού για τα εμβόλια που αναπτύσσονται με ταχύτητα για τον τερματισμό της πανδημίας, όπως μεταδίδει το Reuters
Περίπου το 71,5% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θα ήταν πολύ ή κάπως πιθανό να κάνουν εμβόλιο Covid-19 και το 61,4% ανέφεραν ότι θα δεχτούν τη σύσταση του εργοδότη τους να το κάνουν, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε περισσότερα από 13.000 άτομα σε 19 χώρες.
Υπήρχαν ωστόσο και διαφορές ανάμεσα στις χώρες:
Σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων στην Κίνα δήλωσαν ότι θα δέχονταν ένα εμβόλιο, ενώ το ποσοστό στη Ρωσία ήταν μικρότερο από 55%.
Στη Γαλλία, το ποσοστό θετικής απόκρισης ήταν 58,89%, σε σύγκριση με το 75,4% στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 71,48% στη Βρετανία.
Τουλάχιστον το 60-70% του πληθυσμού θα πρέπει να έχει ανοσία για να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης