Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντίδραση με τράπεζες αλλά χωρίς τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντίδραση με τράπεζες αλλά χωρίς τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Έβγαλε αντίδραση και κράτησε και τις 615 μονάδες. Αυτό κρατάμε από τη σημερινή συνεδρίαση. Επιτέλους αντέδρασαν και οι τράπεζες. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός. Έχει φτάσει το ΧΑ να είναι μία αγορά 30 εκατ. ευρώ.

Οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές έβγαλαν καλή κίνηση με την Alpha Bank να ξεχωρίζει. Καλή εικόνα από ΔΕΗ, καλή κίνηση από ΟΛΠ, αλλά και αντίδραση μετά από 9 πτωτικές από Jumbo. Η Motor Oil μετά το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο ξαναγύρισε χαμηλότερα.

Κάποια χαρτιά που βλέπαμε να βγαίνουν κομμάτια, είτε βαριά, είτε μικρομεσαία, συνεχίζουν να έχουν την ίδια εικόνα. Απογοητευτική η κίνησή τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε Jumbo, Motor Oil κ.α.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου είχε σήμερα η διοίκηση, η πρώτη από τότε που ανέλαβε και ανέπτυξε τις δράσεις της μέχρι σήμερα. Εταιρική διακυβέρνηση (θα εφαρμοστεί από Ιούλιο 2021), άρση φορολογικών αντικινήτρων για funds, ενίσχυση της προληπτικής εποπτείας και συνεργασία με την ΕΛΤΕ, μεταξύ αυτών.

Σε μερικά θέματα θα σταθούμε όπως ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΧΑ για τις εταιρείες που παραμένουν αρκετό καιρό εκτός διαπραγμάτευσης, προκειμένου να γίνουν νέες διαγραφές. Είναι αρκετές αυτές που έχουν τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης και δεν έχουν κάνει αυτά που πρέπει για να επανέλθουν.

Επίσης θα πούμε για το θέμα που ρώτησε η στήλη αναφορικά με τα άυλα περιουσιακά στοιχεία αλλά και τις υπεραξίες που έχουν κάποιες εισηγμένες στις λογιστικές τους καταστάσεις. Με αφορμή τα όσα έχουμε δει με Creta Farms, MLS, Folli Follie, ρωτήσαμε αν κάνουν προληπτικούς ελέγχους καθώς πολλές εταιρείες «κουβαλάνε» κονδύλια τέτοια τα οποία είναι αμετάβλητα πολλά χρόνια.

Η απάντηση ήταν πως ναι γίνονται και ζητάνε περισσότερες πληροφορίες από τις εταιρείες. Επίσης ρωτήσαμε για το θέμα της μετεγκατάστασης και μας απάντησαν πως ψάχνουν ακίνητο και το ιδανικό θα ήταν να βρεθεί κάποιο ακίνητο του δημοσίου, ενώ υπάρχουν και θέματα τώρα με τον Covid-19 και πρέπει τα ακίνητα να έχουν κάποιες προδιαγραφές. Δε μας είπαν πόσο πληρώνουν τώρα και αν χρησιμοποιούν όλο το κτίριο που πληρώνουν.

ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ: Σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο τιμών 20 είναι οι εισηγμένες που είναι εκτός διαπραγμάτευσης. Για τις περισσότερες δεν έχουμε νέα εδώ και καιρό. AXON, Dionic, Euromedica, Folli Follie, MLS, ΑΕΓΕΚ, Άλφα Γκρίσιν, Μπάμπης Βωβός, ΓΕΔ, Γιουρομπρόκερς, ΕΛΒΙΕΜΕΚ, Μπουτάρης, Κεραμεία Αλλατίνη, Κρέτα Φαρμς, Ναυτεμπορική, ΝΕΛ, Νεώριον, Πήγασος, Τηλέτυπος και Χατζηκρανιώτη. Ελάχιστες από τις παραπάνω μπορούν να επιστρέψουν στο ΧΑ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επιτέλους αντίδραση. Τα σημεία τουλάχιστον των 3 συστημικών είχαν φτάσει στα όριά τους. Έβγαλαν αντίδραση, αλλά εδώ το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί και να απομακρυνθούν οι μετοχές από τις στηρίξεις. Αν είναι σε δυο μέρες να έχουμε πάλι τα ίδια, τσάμπα κόπος. Υστέρησε η Πειραιώς. Η πιο ωραία ανοδική κίνηση από την Alpha.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πολύ καλός και σήμερα…

ΔΕΗ: Η μετοχή όταν υποχωρεί, πέφτει χωρίς όγκο και στις ανοδικές πάει απίστευτα εύκολα υψηλότερα. Σήμερα αντέδρασε άμεσα και στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν μεγάλες εντολές αγοράς market με αποτέλεσμα να κλείσει σε υψηλά ημέρας και στα 5,29 ευρώ. Χαμηλό είχε γράψει στα 5,02 ευρώ.

LAMDA: Το γράφημα συνεχίζει να γέρνει και αν δεν αλλάξει πορεία δεν αποκλείουμε να δούμε τη μετοχή κάτω από τα 5 ευρώ.

ΟΛΠ: Ωραία κίνηση και δοκιμάζει και πάλι να διασπάσει ανοδικά τον εκθετικό μέσο των 200 ημερών.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει να έχει πωλητές και μάλιστα να δίνουν τα κομμάτια σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Έφτασε πάλι το κάτω όριο της συσσώρευσης αλλά αντέδρασε έστω και έτσι. Μετά από 6 πτωτικές κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,87% και στα 0,6970 ευρώ με χαμηλό ημέρας τα 0,6640 ευρώ.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Τέλειωσε και η σημερινή συνεδρίαση και δε βγήκε ανακοίνωση. Πρέπει να βγει σήμερα. Ο κανονισμός το λέει… Στο +5,53% και στα 2,10 ευρώ με όγκο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Πολύ καλή κίνηση και σήμερα και σβήνει τις απώλειες που είχε από την αρχή του έτους.

ΕΥΑΘ: Συνεχίζει να ταλαιπωρείται με τιμές κάτω από 4 ευρώ και να βγαίνουν και πωλητές. Τι να πούμε! Θα μας πείτε εδώ πανηγυρίζουν εταιρείες επειδή παίρνουν δάνειο, ή επειδή μείωσαν το επιτόκιο. Δηλαδή αυτές που δε χρωστάνε και έχουν ταμεία στο 30,40 ή και 50% της αποτίμησης τι πρέπει να κάνουν;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης