Διεθνή

ΗΠΑ vs Google για μονοπωλιακές πρακτικές - Αγωγή από το υπουργείο Δικαιοσύνης

ΗΠΑ vs Google για μονοπωλιακές πρακτικές - Αγωγή από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί στις ΗΠΑ αντιμετώπισαν μεγάλη πίεση μετά από ένα κύμα σκανδάλων που έθεσαν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπέβαλε αγωγή εναντίον της Alphabet Inc, μητρική της Google στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για φερόμενη παραβίαση του νόμου, σύμφωνα με το Reuters.
Το πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε επίσης ότι 11 πολιτείες έχουν προσχωρήσει στην αγωγή.
Οι τεχνολογικοί κολλοσσοί στις ΗΠΑ αντιμετώπισαν μεγάλη πίεση μετά από ένα κύμα σκανδάλων που έθεσαν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους.
Τον Ιούλιο του 2020, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι ξεκίνησε μια αντιμονοπωλιακή έρευνα για τη Google, το Facebook και την Amazon για να ανακαλύψει εάν έχουν «βλάψει τον ανταγωνισμό, καταστέλλουν την καινοτομία ή έχουν βλάψει με άλλο τρόπο τους καταναλωτές».
Η έρευνα του Υπουργείου επικεντρώθηκε σε μηχανές αναζήτησης, πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, καθώς και σε λιανικές πωλήσεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Trump έχει επανειλημμένα επικρίνει τους ορισμένους τεχνολογικούς γίγαντες , κατηγορώντας το Facebook και την Google ότι είναι προκατειλημμένα τόσο εναντίον του όσο και γενικά απέναντι σε συντηρητικούς πολιτικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης