Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna: Δεκέμβριο του 2020 η κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Moderna: Δεκέμβριο του 2020 η κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ
Ο CEO της Moderna εκτίμησε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να παράσχει εξουσιοδότηση κυκλοφορίας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέσα στον Δεκέμβριο του 2020
Ο CEO της Moderna, Stéphane Bancel, εκτίμησε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να παράσχει εξουσιοδότηση κυκλοφορίας του εμβολίου της εταιρείας κατά του κορωνοϊού με διαδικασία fast-track μέσα στον Δεκέμβριο, εάν τα ενδιάμεσα δεδομένα των κλινικών μελετών τον Νοέμβριο αποδειχθούν θετικά.
Ο κ. Bancel, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο Tech Live της Wall Street Journal, σημείωσε ότι η απόκτηση ευρέων δεδομένων από τις κλινικές δοκιμές είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, οπότε, όπως σημείωσε, η κυβερνητική άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου ενδεχομένως να καθυστερήσει έως τις αρχές του 2021.
Το πειραματικό εμβόλιο της Moderna είναι μία από τις πλέον πρωτοπόρες προσπάθειες αντιμετώπισης της Covid-19 που βρίσκονται εν εξελίξει, μαζί με έτερο εμβόλιο το οποίο αναπτύσσουν από κοινού οι Pfizer και BioNTech.
Οι μεγάλης κλίμακας κλινικές μελέτες στις ΗΠΑ για ακόμη δύο υποψήφια εμβόλια, εκείνα της Johnson & Johnson και της AstraZeneca έχουν σταματήσει, με τις εταιρείες να προσπαθούν να εξηγήσουν τις αιτίες ορισμένων ασθενειών που προέκυψαν σε συμμετέχοντες στα πειράματα.
Τα σχόλια του κ. Bancel υποδεικνύουν ότι το χρονοδιάγραμμα της Moderna δεν βρίσκεται μακριά από εκείνο της Pfizer, η οποία δηλώνει ότι αναμένει έκτακτη έγκριση του εμβολίου της, εάν όλα πάνε καλά, στο τέλος Νοεμβρίου.
Ο CEO της εταιρείας ανέφερε ότι η Moderna εκτιμά ότι θα έχει παραγάγει περί τα 20 εκατ. δόσεις του εμβολίου μέχρι το τέλος του 2020 και τουλάχιστον 500 εκατ. δόσεις μέσα στο 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης