Συνεχίζεται η ένταση στη διαμάχη ΗΠΑ και Γερμανίας για τον αγωγό Nord Stream 2

Συνεχίζεται η ένταση στη διαμάχη ΗΠΑ και Γερμανίας για τον αγωγό Nord Stream 2
Νέα ένταση στη διαμάχη Ουάσιγκτον - Βερολίνου για τον αγωγό Nord Stream 2
Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε πλοία τα οποία εργάζονται στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.
Η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι οι κυρώσεις «ενδέχεται να καλύπτουν ξένες εταιρείες ή άτομα που παρέχουν ορισμένες υπηρεσίες ή αγαθά» απαραίτητα για τη λειτουργία ενός πλοίου που συμμετέχει στο έργο, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών ή εγκαταστάσεων για αναβαθμίσεις ή εγκατάσταση εξοπλισμού ή χρηματοδότησή τους.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Merkel έχει εκφράσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής της για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του αγωγού και τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι αυτός ο αγωγός θα αυξήσει την εξάρτηση της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Μόσχα, όσον αφορά την παροχή Ενέργειας.
Η Ουάσινγκτον κατηγορεί επίσης τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί τους αγωγούς «για τη δημιουργία εθνικών και περιφερειακών εξαρτήσεων από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό, αξιοποιώντας αυτές τις εξαρτήσεις για να επεκτείνει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική της επιρροή, να αποδυναμώσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και να υπονομεύσει τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS