Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Eπιδείνωση της ανάκαμψης, το 2ο κύμα σαρώνει την Ευρώπη

Oxford Economics: Eπιδείνωση της ανάκαμψης, το 2ο κύμα σαρώνει την Ευρώπη
Oδεύοντας προς τον χειμώνα, η Ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα κρουσμάτων Covid-19
Επιδείνωση των προοπτικών της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη για δεύτερη διαδοχικό εβδομάδα, καθώς το δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού σαρώνει την Ευρώπη,  καταγράφουν οι αναλυτές της Oxford Economics.
Oδεύοντας προς τον χειμώνα, η Ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα κρουσμάτων Covid-19 και η οικονομική δραστηριότητα διολισθαίνει σε όλο και πιο επισφαλή θέση.
Το Recovery Tracker της Oxford Economics καταγράφει τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση, αν και με πολύ μειωμένο ρυθμό από την προηγούμενη εβδομάδα.
Ενώ ο δείκτης παραγωγής εξακολουθεί να αυξάνεται και ο χρηματοοικονομικός δείκτης σημείωσε κέρδη μετά από πτώση την προηγούμενη εβδομάδα, η ανάκαμψη μειώθηκε από τους δείκτες κατανάλωσης και κινητικότητας.
Με την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης, τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του ιού αναπόφευκτα θα προκαλέσουν απώλεια ρυθμού της ανάκαμψης.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο δείκτης της Oxford Economics που καταγράφει την πορεία της ανάκαμψης (Εurozone Recovery Tracker), είχε υποχωρήσει με τον υψηλότερο ρυθμό από τον Μάρτιο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έφτασε σε σταυροδρόμι στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Της πτώσης του δείκτη που καταγράφει την πορεία της ανάkαμψης (Recovery Tracker) την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Οκτωβρίου  2020, ηγούνται οι τομείς της κατανάλωσης και της κινητικότητας.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης