Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Με το νομοσχέδιο της ΝΔ για τον πτωχευτικό κώδικα, θα πτωχεύουν πλέον όλοι

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Με το νομοσχέδιο της ΝΔ για τον πτωχευτικό κώδικα, θα πτωχεύουν πλέον όλοι
Ένας μισθωτός και ένα νοικοκυριό θα πτωχεύουν όπως μια επιχείρηση είπε η κα. Αχτσιόγλου
Τη θέση πως με το νομοσχέδιο της ΝΔ για το νέο πτωχευτικό κώδικα, θα πτωχεύουν πλέον όλοι διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Με το νομοσχέδιο της ΝΔ πτωχεύουν όλοι, όχι μόνο οι επιχειρήσεις όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Θα πτωχεύει ένας μισθωτός και ένα νοικοκυριό όπως μία επιχείρηση.
Αυτό σημαίνει ότι ο πτωχευμένος χάνει τα πάντα, ό,τι έχει και δεν έχει τη στιγμή που πτωχεύει και από την επόμενη μέρα οφείλει να δίνει ό,τι βγάζει που ξεπερνά τα 600 ευρώ, για περισσότερα από τρία χρόνια» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1 η κα. Αχτσιόγλου.
«Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην πτώχευση και στη ρευστοποίηση των περιουσιών των νοικοκυριών για να ικανοποιούνται οι πιστωτές, την στιγμή, μάλιστα, που λόγω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, τα ευρωπαϊκά κράτη αναστέλλουν οποιαδήποτε αναγκαστική εκτέλεση.
Το νομοσχέδιο διαπνέεται από τη σκοπιά των τραπεζών, χωρίς καμία πρόνοια για τους πολίτες και τα νοικοκυριά, τους οποίους αντιμετωπίζει ως στρατηγικούς κακοπληρωτές και όχι ως ανθρώπους που βρέθηκαν σε αντικειμενικές δυσκολίες και απέκτησαν πρόβλημα χρεών» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «η πρόληψη που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπάρχει, για να γίνουν ρυθμίσεις, είναι η εξής: μόνο η τράπεζα, αν θέλει, κάνει όποια πρόταση θέλει στον οφειλέτη και του λέει ή θα πάρεις αυτό ή θα πας να πτωχεύσεις».
«Πρόκειται για έναν πτωχευτικό κώδικα ο οποίος δεν ακολούθησε τη διαδικασία των κωδίκων, κατά παράκαμψη των νόμιμων διαδικασιών της Βουλής» ανέφερε η κα.Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας σχετικά με την πρώτη κατοικία, ότι «με το νομοσχέδιο της ΝΔ κανένας, ούτε ο πλέον ευάλωτος, δεν διατηρεί την ιδιοκτησία του σπιτιού».
«Δεν θα υπάρχει πια καμία προστασία της πρώτης κατοικίας για κανέναν» τόνισε η κα.Αχτσιόγλου, η οποία υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παρέτεινε το νόμο Κατσέλη προσθέτοντας και τα χρέη των νοικοκυριών προς το δημόσιο» και στη συνέχεια έφερε «έναν νέο νόμο ο οποίος προστάτευε επίσης την πρώτη κατοικία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης