Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Έρχεται πτώση στη Wall - Οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι που θα αιφνιδιάσουν τις αγορές

Deutsche Bank: Έρχεται πτώση στη Wall - Οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι που θα αιφνιδιάσουν τις αγορές
Νέο lockdown και ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα απειλούν τη Wall Street
Για πτώση στη Wall Street το 2021 κάνει λόγο η Deutsche Bank, με τους αναλυτές να θέτουν στόχο για τον δείκτη - βαρόμετρο S&P 500 τις 3.300 μονάδες από τα τρέχοντα επίπεδα των 3.443 μονάδων, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.
Ο Tuan Huynh, CIO της Deutsche Bank για Ευρώπη και Ασία - Ειρηνικό, εκτιμά ότι αν κερδίσει τις εκλογές ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden - ο οποίος είναι και το φαβορί εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ - τα κέρδη του S&P 500 το 2022 θα διαμορφωθούν στα 170 δολ. ανά μετοχή, με το P/E στο 19 και στόχο τις 3.230 μονάδες.
Παρότι ο Biden προτείνει αύξηση της εταιρικής φορολογίας, η Deutsche εκτιμά ότι δεν θα εφαρμοστεί πριν το 2022.
Εάν κερδίσει τις εκλογές ο Donald Trump τα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται στα 180 δολ. ανά μετοχή, λόγω του χαμηλότερου φορολογικού βάρους.

Ωστόσο, οι αγορές δεν είναι προετοιμασμένες για δύο μεγάλους κινδύνους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. 
«Για όσο διάστημα η αύξηση των κρουσμάτων δεν οδηγεί σε δεύτερο lockdown, τότε οι αγορές δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Ωστόσο αν επαναληφθεί το σενάριο του Μαρτίου 2019 και η αμερικανική οικονομία οδηγηθεί σε νέο lockdown, πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τις εκτιμήσεις μας για το ΑΕΠ, όχι μόνο για το 2020, αλλά και για το 2021», σημειώνει ο αναλυτής της Deutsche Bank.
To δεύτερο σημαντικό ρίσκο σχετίζεται με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στην περίπτωση που η νίκη Biden δεν είναι ξεκάθαρη, ο Trump θα αυτοανακηρυχθεί νικητής, εξέλιξη η οποία θα προκαλέσει μεταβλητότητα στις αγορές.
Η Deutsche Bank παραμένει επιφυλακτική απέναντι στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς ο κλάδος έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία καθώς και από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.
Επιφυλακτική δηλώνει η γερμανική τράπεζα και ως προς τις μετοχές των τραπεζών, λόγω του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων.
Όσον αφορά τον τεχνολογικό κλάδο, τα οικονομικά αποτελέσματα τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με την επίδραση της κρίσης στον κλαδο και κατά πόσο ωφελήθηκε από το ηλεκτρονικό εμπόριο, την τηλεργασία και την ψηφιακή διασκέδαση, εν μέσω της πανδημίας. 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης