Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Το Plan B που εξετάζει η ΕΕ σε περίπτωση μη συμφωνίας με την Βρετανία

Brexit: Το Plan B που εξετάζει η ΕΕ σε περίπτωση μη συμφωνίας με την Βρετανία
Στόχος είναι να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση μια μόνιμη ρήξη μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της ΕΕ
Δίχως τέλος το θρίλερ των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Brexit για μια νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανίας καθώς τωρα εξετάζεται σε επίπεδο Ε.Ε. μια παραλλαγή εκτάκτου ανάγκης, όπως χαρακτηρίστηκε.
«Η εμπορική συμφωνία, η οποία έχει καθυστερήσει για μήνες, δεν πρέπει απαραιτήτως να υπογραφεί έως το τέλος του έτους (2020).
Εάν είναι αναγκαίο, η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ με καθυστέρηση μετά από μια σύντομη, μη ρυθμισμένη φάση, κατά την οποία θα ελάμβανε χώρα ένα σκληρό Brexit τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου 2021.
Αυτό συζητείται τώρα. Θα μπορούσε κανείς θεωρητικά να το κάνει», γράφουν οι εφημερίδες του Δημοσιογραφικού ομίλου Funke στα σημερινά τους φύλλα 21.10.2020, επικαλούμενες ανώτερους διπλωματικούς κύκλους του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ο στόχος είναι να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση μια μόνιμη ρήξη μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της ΕΕ.
Tο Ευρωκοινοβούλιο πάντως έχει ήδη διαβιβάσει τελεσίγραφο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την συμφωνία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2020.
Από την άλλη ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Barnier θεωρεί ότι αρκεί μια συμφωνία την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης