Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αν το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ καταρρεύσει, αγοράστε μετοχές

Morgan Stanley: Αν το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ καταρρεύσει, αγοράστε μετοχές
Σαφή σύσταση για αγορές δίνει με ανάλυσή της η Morgan Stanley, σε περίπτωση που το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ
Σαφή σύσταση για αγορές δίνει με ανάλυσή της η Morgan Stanley, σε περίπτωση που το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ, εν όψει εκλογών, καταρρεύσει, αφού, όπως επισημαίνει η τράπεζα, θα υπάρξουν πάρα πολλές αγοραστικές ευκαιρίες, με τις 3.100 μονάδες να αποτελούν ορόσημο στον δείκτη S&P 500.
Ο Mike Wilson, επικεφαλής αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας, δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα η αγορά να πέσει πριν από τις εκλογές, μιας και οι επενδυτές εμφανίζονται απογοητευμένοι από το περιβάλλον αστάθειας που διέπει τη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, με του Biden και Trump να ερίζουν για τον προεδρικό θώκο.
Αν ο δείκτης S&P 500 αγγίξει τις 3.100 μονάδες και ακόμη δεν ξέρουμε τι θα συμβεί μετά τις εκλογές, θα αναλάβουμε περισσότερο κίνδυνο, επισημαίνει η Morgan Stanley.
Αυτή η απόφαση είναι λογική, καθώς στην περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν, θα υπάρξουν νέα μέτρα σε επίπεδο δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, τα οποία θα αυξήσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Wilson.
A drop in U.S. equities ahead of election results would merit buying: MS
Η Morgan Stanley προσδοκά ότι το πολιτικό τοπίο θα ξεκαθαρίσει στις 26 Νοεμβρίου, γεγονός που αφήνει περιθώριο για τρεις εβδομάδες αβεβαιότητας.
Οι φόβοι για αύξηση των περιπτώσεων Covid-19, η αγωνία για τον εμβόλιο και η καθυστέρηση μιας συμφωνίας για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας επηρεάζουν επίσης την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
«Οι αγορές μπορεί να γίνουν πιο αμυντικές», προτού αποκαλυφθεί ο νικητής των εκλογών, επισημαίνει ο Wilson, προσθέτοντας:
«Όταν το αποτέλεσμα είναι γνωστό, οι τιμές των μετοχών ενδέχεται να είναι ήδη χαμηλότερες».
Όσο για το αν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden, αυξήσει τους εταιρικούς φόρους, ο Wilson αναφέρει πως οποιαδήποτε αύξηση δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι του 2022.
«Η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στη δημοσιονομική τόνωση.
Είναι απίθανο οι Δημοκρατικοί να προωθήσουν τη φορολογική νομοθεσία πριν από τον Ιούνιο.
Πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση της οικονομίας».
Επισημαίνεται πως η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες σε 28% θα μείωνε τα κέρδη των εισηγμένων στον S&P 500 κατά περίπου 6%, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης