Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Ευκαιρία η πανδημία για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Ευκαιρία η πανδημία για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε από την Κοζάνη το αίτημα για προσλήψεις με ένα πολυετές χρονοδιάγραμμα
παρεμβάσεις αναμόρφωσης και ανασυγκρότησης του ΕΣΥ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη, στη σύσκεψη που είχε νωρίς το απόγευμα με τους φορείς Υγείας του νομού με την συμμετοχή του Ανδρέα Ξανθού.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως πρόσθεσε, θα πρέπει να γίνουν θεσμικές τομές γιατί οι δαπάνες από μόνες τους δεν αρκούν, ενώ θα πρέπει, επίσης, να υπάρξει νέο μισθολόγιο και κίνητρα για να βρεθούν γιατροί που θα στελεχώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ως εκ τούτου, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις με ένα πολυετές χρονοδιάγραμμα. «Άμεσα εμείς προκρίνουμε τις 15 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ούτε αυτό όμως είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά αντιστοιχεί στο να καλύψουμε το επικουρικό προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις και σιγά σιγά να φτάσουμε στο σημείο να αγγίξουμε τους οργανισμούς των νοσοκομείων» είπε.
Αναφερόμενος στα προηγούμενα χρόνια ο κ.Τσίπρας επισήμανε ότι το ΕΣΥ αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα εξαιτίας των μνημονιακών παρεμβάσεων ωστόσο κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια προσπάθεια ανάταξης μέσα από τις προσλήψεις και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς της υγείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας.
«Οι προσπάθειες που γίνονται τώρα την περίοδο της πανδημίας δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», παρατήρησε.
Και πρόσθεσε: «Η ανησυχία μας είναι αν θα αντέξει το σύστημα γιατί ήδη τα κρούσματα είναι πάρα πολλά χωρίς να έχουμε μπει για τα καλά στην χειμερινή περίοδο όπου θα υπάρχει αναγκαστικά μεγαλύτερος συγχρωτισμός σε εσωτερικούς χώρους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης