Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνονται σε «ΒΒ+» τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Bank - Σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνονται σε «ΒΒ+» τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Bank - Σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Alpha Bank από τη Fitch Ratings
Σε «BB+» -κατά πολύ ανώτερη από την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας «CCC+»- επιβεβαίωσε τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Bank η Fitch Ratings, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Επισημαίνεται πως η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα ης ελληνικής τράπεζα αξιολογείται με «C».
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει ότι τα μέτρα περιορισμού κατά του κορωνοϊού θα επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση των στεγαστικών δανείων στην Ελλάδα.
Η βαθμολογία της Alpha για τα καλυμμένα ομόλογα επωφελείται από τα buffers, σημειώνεται.
Στην πιο πρόσφατη έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες, στις 28/9, ο οίκος ανέφερε ότι μόνο βραχυπρόθεσμα θα είναι η ελάφρυνση των πιέσεων στους δείκτες μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).
Η καθιέρωση του μορατόριουμ για τις πληρωμές χρέους από τις ελληνικές τράπεζες και η παροχή εγγυήσεων κρατικού δανείου περίπου 2 δισ. ευρώ σε μη χρηματοοικονομικές εταιρείες θα μετριάσει τις πιέσεις στην ποιότητα του ενεργητικού στο εγγύς μέλλον, αναφέρει.
Η απάντηση της ΕΚΤ στην πανδημία του κορωνοϊού περιλαμβάνει επίσης μέτρα ελάφρυνσης κεφαλαίου και διευκολύνσεις ρευστότητας, συμπεριλαμβανομένων των νέων στοχοθετημένων πράξεων μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης ή απαλλαγής από τους περιορισμούς της χρήσης ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου ως εξασφάλισης σε πιστωτικές πράξεις, οι οποίες θα ανακουφίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο για τις τράπεζες.
Επιπλέον, η ΕΚΤ συμπεριέλαβε τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου στο πρόγραμμα αγοράς έκτακτης ανάγκης για την πανδημία, το οποίο θα επιτρέψει την αγορά έως και 27 δισ. ευρώ (περίπου 16% του ΑΕΠ) των ελληνικών κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από το Ευρωσύστημα, αναφέρει η Fitch.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι στις δύο ξεχωριστές εκθέσεις η Fitch επιβεβαίωσε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της Εθνικής τράπεζας (CCC +) και της Πειραιώς (CCC).
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης