Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνδρομο Αβάνας: Δεκάδες ανώτεροι διπλωματικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ αρρώστησαν μυστηριωδώς

Σύνδρομο Αβάνας: Δεκάδες ανώτεροι διπλωματικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ αρρώστησαν μυστηριωδώς
Έρευνα διεξάγεται στις ΗΠΑ να διαπιστωθεί η αιτία που δεκάδες διπλωματικοί υπάλληλοι ασθένησαν
Έρευνα διεξάγεται στις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί η αιτία που δεκάδες διπλωματικοί υπάλληλοι στην Κίνα και στην Κούβα ασθένησαν μυστηριωδώς, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo.
Πάνω από 40 κυβερνητικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ ασθένησαν βαριά από τα τέλη του 2016 έως το 2018.
Μάλιστα, αυτό το φαινόμενο ονομάστηκε σύνδρομο της Αβάνας.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο State Department, ο Pompeo δήλωσε ότι «σημαντικοί κυβερνητικοί πόροι των ΗΠΑ» αφιερώθηκαν στην επίλυση του μυστηρίου, αλλά δεν υπήρξαν χειροπιαστά αποτελέσματα, μόνο θεωρίες, για το πώς συνέβησαν τα περιστατικά.
«Έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να προσδιορίσουμε πώς συνέβησαν όλα αυτά και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια την αιτία του συνδρόμου.
Παράλληλα, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι φροντίζουμε την υγεία και την ασφάλεια αυτών ανθρώπων» είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
Οι υπάλληλοι που αρρώστησαν υπέφεραν από απώλεια ακοής, βούισμα στα αυτιά τους, ίλιγγο, πονοκεφάλους και κόπωση, συμπτώματα που συνάδουν με ήπια τραυματική εγκεφαλική βλάβη.
Το State Department δήλωσε τον Ιούνιο του 2018 ότι είχε επαναπατρίσει διπλωμάτες από την Γκουάνγκτζου της Κίνας, λόγω φόβου ότι υπέφεραν παρόμοια συμπτώματα.
Τα περιστατικά έκαναν την κυβέρνηση Trump να υποθέσει ότι δέχθηκαν επίθεση από κάποιο είδος μυστικού όπλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης