Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mises Institute: Η Google αποκαλύπτει την αλήθεια για τους θανάτους από κορωνοϊό στη Σουηδία

Mises Institute: Η Google αποκαλύπτει την αλήθεια για τους θανάτους από κορωνοϊό στη Σουηδία
Από τις 18 Οκτωβρίου, οι θάνατοι ανά εκατομμύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τα μέτρα, ήταν 643 και μόνο 585 στη Σουηδία, παρατηρεί το ινστιτούτο Mises
Η Google αποκαλύπτει πως το γεγονός ότι η Σουηδία έχει καταγράψει υψηλότερο ποσοστό θανάτων από covid-19 από εκείνο ορισμένων γειτόνων της που επέβαλαν σχετικά αυστηρούς αποκλεισμούς, όπως η Δανία, είναι μύθος, καθώς τα στατιστικά της αποδεικνύουν πως οι θάνατοι στη Σουηδία ανά εκατομμύριο είναι πολύ κοντά σε αριθμό ή και λιγότεροι από πολλών άλλων χωρών που επέβαλαν lockdown γράφει σε ανάλυσή του το αυστριακό Mises Institute.
Για παράδειγμα, από τις 18 Οκτωβρίου, οι θάνατοι ανά εκατομμύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 643 και μόνο 585 στη Σουηδία.
Οι θάνατοι ανά εκατομμύριο στο Βέλγιο ήταν 897 ανά εκατομμύριο και στην Ιταλία ήταν 606.
Επιπλέον, ενώ τα περιστατικά και οι θάνατοι αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, οι θάνατοι φαίνεται να μειώνονται στη Σουηδία.
Η Σουηδία ανέφερε λιγότερους από δέκα θανάτους την περασμένη εβδομάδα.
Δυστυχώς, αυτή η τάση θέτει υπό αμφισβήτηση την επίσημη αφήγηση, δηλαδή ότι οποιαδήποτε χώρα χωρίς σκληρό lockdown αντιμετωπίζει ή θα αντιμετωπίσει πολύ υψηλότερα ποσοστά θανάτων από τις χώρες που εφαρμόζουν lockdown, παρατηρεί το Mises.
Στην περίπτωση της Σουηδίας οι υπερασπιστές των lockdown έχουν προσπαθήσει να δώσουν διάφορες ερμηνείες για αυτή την πραγματικότητα.

1. Η πρώτη φορά την πυκνότητα του πληθυσμού που είναι χαμηλότερη στη Σουηδία, επομένως θα έχει χαμηλότερους θανάτους ανά εκατομμύριο.
Νέα έρευνα δείχνει ότι τα δεδομένα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ασαφή για το θέμα αυτό.
Ενώ η πυκνότητα είναι ένας κάποιος παράγοντας, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι παίζει τέτοιο ρόλο ώστε να εξηγεί γιατί η Σουηδία έχει καλύτερες αποδόσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, για παράδειγμα.

2. Μια δεύτερη θεωρία τονίζει ότι οι Σουηδοί κρατούν εθελοντικά κοινωνικές αποστάσεις τόσο επιμελώς, που εξηγεί την προφανή αποτυχία του διλήμματος «αναγκαστικό lockdown ή θάνατος».
Όπως γράφει η εφημερίδα Quartz, "Οι πολίτες φαίνεται να παίρνουν στα σοβαρά την ευθύνη τους.
Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι κρατούν κοινωνικές αποστάσεις, τους ηλικιωμένους απομονωμένους, και οι οικογένειες μένουν σπίτι ως επί το πλείστον, εκτός από τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο."
«Οι Σουηδοί γενικά έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η πρακτική της κοινωνικής απόστασης καθώς και της σωματικής απόστασης σε δημόσιους χώρους και στην εργασία έχει διαδοθεί ευρέως», δήλωσε η Maria Furberg, MD, PhD, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Umea στη βορειοανατολική Σουηδία» στην MedPageToday
Αλλά, πάλι, τα δεδομένα δεν το δείχνουν αυτό.
Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από την Google Community Mobility Trends, διαπιστώνουμε ότι η Σουηδία εφάρμοσε την κοινωνική απόσταση πολύ λιγότερο από τις χώρες που είχαν αυστηρό lockdown.
Για παράδειγμα, ο χρόνος που αφιερώθηκε στο σπίτι αυξήθηκε κατά 30% στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ιταλία κατά τη διάρκεια της πιο σκληρής περιόδου lockdown.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της ίδιας περιόδου, ο χρόνος των Σουηδών στο σπίτι δεν ξεπέρασε ποτέ το 15%.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/sd4.png?itok=WOxzMDjc
Εν τω μεταξύ, η μείωση στο χώρο εργασίας τείνει να είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με χώρες με αυστηρότερα lockdown και με υψηλότερα ποσοστά θανάτου.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/sd3.png?itok=HcoNOG3m
Βρίσκουμε παρόμοιες τάσεις στην ψυχαγωγία και το λιανικό εμπόριο....
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/sd2.png?itok=PqJLxFf_
...Όπως και στις μετακινήσεις
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/sd1.png?itok=oBGKpN1c
Είμαστε βέβαιοι, αναφέρει το Mises ότι αυτό θα απορριφθεί ως μη επιστημονικό, ή επικίνδυνο τη στιγμή που φιλτράρεται κατά το δοκούν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης... αλλά θα πρέπει να κάνει πολλούς να αναρωτιούνται τι στο καλό κάνουμε σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης