Τελευταία Νέα
Speculator

Η συμπεριφορά των αμοιβαίων κεφαλαίων πριν την κρίση και κατά τη διάρκεια – Μόλις 11,6 εκατ. ευρώ εισροές

Η συμπεριφορά των αμοιβαίων κεφαλαίων πριν την κρίση και κατά τη διάρκεια – Μόλις 11,6 εκατ. ευρώ εισροές
Η Πειραιώς Asset Management αύξησε τις εισροές της παρά την πτώση που προκάλεσε η πανδημία, όπως και η 3Κ
Στα 11,6 εκατ. ευρώ έχουν περιοριστεί οι εισροές των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων  εσωτερικού από την αρχή του έτους.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και τη ραγδαία υποχώρηση των τιμών των μετοχών, δηλαδή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου η εν λόγω κατηγορία είχε εισροές 46 εκατ. ευρώ.
Από τότε ξεκίνησαν οι εκροές με αποτέλεσμα σήμερα να καταγράφονται εισροές μόλις 11,6 εκατ. ευρώ.
Οι περισσότερες εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων εμφανίζονται να έχουν εκροές μεγάλες από 20 Φεβρουαρίου και λίγες είναι οι περιπτώσεις εκείνων των θεσμικών που στήριξαν έμπρακτα την αγορά.
Πιο αναλυτικά, η Alpha Asset Management από εισροές 15,7 εκατ. ευρώ που είχε από την αρχή του έτους και μέχρι 20/2, σήμερα έχει συνολικά για το σύνολο της χρονιά εκροές 10,4 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή όχι μόνο μηδένισαν οι εισροές αλλά έφυγαν και άλλα 10,4 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Asset Management από εισροές 2,3 εκατ. ευρώ που έως 20/2 πλέον έχει εκροές 1,6 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα.
Εκροές είχε και η Εθνική Asset Managment αλλά συνολικά σήμερα είναι θετική κατά 9,8 εκατ. ευρώ από 15,3 εκατ. ευρώ στις 20/2.
Η Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management από εκροές 2,5 εκατ. ευρώ έως 20/2 έχει τώρα 2,6 εκατ. ευρώ, η Triton Asset Management από εκροές 184 χιλ. ευρώ έχει φτάσει στα 02 εκατ. ευρώ και η Alpha Trust από εκροές 201 χιλ. ευρώ έχει τώρα συνολικές εκροές 3,2 εκατ. ευρώ.
Η Allianz από εισροές 2,1 εκατ. ευρώ που είχε μέχρι να ξεσπάσει η κρίση τώρα έχει εισροές 1,7 εκατ. ευρώ.
Εισροές συνολικές υψηλότερες σήμερα έναντι της 20ης Φεβρουαρίου έχει η Πειραιώς Asset Management καθώς από 12,7 εκατ. ευρώ εισροές τώρα είναι στα 16,4 εκατ. ευρώ ενώ και η 3K Investment Partners από -409 χιλ. ευρώ είναι στο +2,1 εκατ. ευρώ.
Συνολικά κάποιος θα μπορούσε να βγάλει το συμπέρασμα πως η Τράπεζα Πειραιώς στήριξε περισσότερο από τις άλλες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων το θεσμό του ΧΑ και πλέον έχει τοποθετήσει τα περισσότερα κεφάλαια για τη φετινή χρονιά.
Ακολουθεί η Εθνική, η οποία παρά τις εκροές εξακολουθεί να έχει κεφάλαια περίπου 10 εκατ. ευρώ περισσότερα από την αρχή του έτους σε μετοχές του ΧΑ μέσω των αμοιβαίων κεφαλαίων της.
Θετική είναι και η συνεισφορά της 3Κ αλλά και της Allianz.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης